Пилотът на Астън Мартин Ланс Строл заяви, че партньорството му

...
Пилотът на Астън Мартин Ланс Строл заяви, че партньорството му
Коментари Харесай

Строл благодари на Фетел, че го е направил по-добър състезателен пилот

Пилотът на Астън Мартин Ланс Строл съобщи, че партньорството му със Себастиан Фетел през последните две години му е разрешило да стана „ по-добър спортен водач “.

Фетел прекара последните две години от своята кариера във Формула 1 в Силвърстоун, като по думите на Строл богатият опит на четирикратния международен първенец му е разрешил да израсне.

„ Мисля, че беше ужасно. Той е доста умел и надарен. Четирикратен първенец, това споделя всичко. Беше занимателно. Искам да кажа, че той ми беше съперник в колата, само че отвън нея в действителност ме натисна да науча доста разнообразни неща. Например по какъв начин да подобавам към уикендите, по какъв начин да приспособявам работната си нравственос и да бъде по-добър спортен водач.

„ Определено научих доста от него в това отношение. Само от това по какъв начин той вършеше нещата “, изясни Строл пред motorsport.com.

Канадецът също по този начин съобщи, че в двете си години в Астън Мартин Фетел е оказал положително въздействие върху целия тим.

„ Той несъмнено оказа помощ на тима да се развие, употребявайки своя опит от други огромни тимове като Ферари и Ред Бул. Мисля, че това беше доста огромен позитив. А настрана от това, отвън колата той беше страховит човек “, съобщи Строл.

През 2023 година канадецът ще си партнира с различен международен първенец в лицето на Фернандо Алонсо, който идва в Силвъсртоун след две години в Алпин. Договорът на испанеца е дълголетен, а този на Строл е неразбираемо с каква дълготрайност е на фона на обстоятелството, че неговият татко е притежател на отбора.

Снимки: Gettyimages
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР