Пилотът на Астън Мартин - Ланс Строл, финишира на десета

...
Пилотът на Астън Мартин - Ланс Строл, финишира на десета
Коментари Харесай

Пилотът който впечатли, но остана извън светлината на прожекторите

Пилотът на Астън Мартин - Ланс Строл, финишира на десета позиция първото състезание от сезон 2024 във Формула 1. Канадецът имаше контакт с Нико Хюлкенберг при започване на конкуренцията, поради който се озова в дъното на колоната. Въпреки това състезателят направи удивително каране и съумя да си пробие път напред и да завоюва последната точка в Бахрейн.

Макс Верстапен за следващ път беше най-бърз, а Карлос Сайнц се качи на подиума и завоюва премията " Пилот на деня ". Строл обаче беше този, който изуми с непримиримия си дух.

„ Приятно е да печеля точка, откакто бях финален в първата обиколка на надпреварата. Имах положително излизане от първи завой, само че по-късно бях ударен от Нико Хюлкенберг и се озовах в дъното на колоната. Знаех, че оттова нататък надпреварата ще е дълго. Затова се концентрирах върху ръководството на гумите и направих няколко положителни изпреварвания на пистата. Стратегията на тима също беше добра “, сподели Строл.

Освен това по радиото след последната обиколка в тима се майтапиха, че фойервеките са в чест на страхотното пилотиране от Ланс.

Източник: gong.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР