Пилотът на АСК Ара Моторспорт Стефан Стоев (Silver Car EF

...
Пилотът на АСК Ара Моторспорт Стефан Стоев (Silver Car EF
Коментари Харесай

Стефан Стоев взима победата в Мемориал Валерий Великов

Пилотът на АСК " Ара Моторспорт " Стефан Стоев (Silver Car EF 10) взе успеха в " Мемориал Валерий Великов " - първи кръг от националния шампионат по планинско нанагорнище.

Стоев бе решителен през целия уикенд, задавайки темпото пред своите съперници и счупвайки върха на трасето, записвайки най-хубаво време от 1:42.41 минути - с съвсем три секунди по-добро от върха на трасето.

На второ място в генералното класиране и победител в категория 3 и клас E1 3600 е Николай Златков с Audi Quattro S1. Пилотът на АСК " Проспиийд " изостана с едвам 4 секунди зад Стоев за борбата в генералното класиране, постигайки най-хубавото си време от 1:44.76 във втория манш.

Юлиян Телийски (Mitsubishi Lancer Evo IX) от АСК " Дунев Рейсинг " затвори челната тройка в генералното класиране. Той въпреки всичко бе на косъм от това да се пребори с Николай Златков, само че за жалост едвам девет десети не му доближиха.

Най-бърз от колите с един двигателен мост бе Васко Въжаров с Opel Astra, който доближи и четвъртата позиция в генералното класиране.

Стартиращият с нает от Чехия автомобил Пламен Камбуров (Skoda Fabia), приключи конкуренцията на пета позиция, успявайки да реализира добър напредък през целия уикенд макар новия за него автомобил.

" Не чаках че, по този начин добре ще се оправим. По време на опознаването на трасето не се усещах убеден, най-много поради това, че съм направил едвам 5 обиколки на писта " Калояново " след присъединяване ми в Италия. Когато мина първият подготвителен манш и видях времената съумях да се отпусна и да подвигна темпото постигайки мечтаните от нас резултати ", съобщи спечелилият Стефан Стоев.
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР