Пилотът на Алфа Ромео във Формула 1 Кими Райконен беше

...
Пилотът на Алфа Ромео във Формула 1 Кими Райконен беше
Коментари Харесай

Кими безпощаден за инцидента с шахтата: Приличаме на аматьори

Пилотът на Алфа Ромео във Формула 1 Кими Райконен беше много сериозен по отношение на уредниците на Гран При на Азербайджан, който позволиха първата свободна подготовка в Баку да бъде анулирана след случая с шахтата, която потроши пода на Уилямса , пилотиран от Джордж Ръсел.

Дебютантът във Ф1 се избави единствено с натъртвания, откакто при започване на утринната сесия мина с висока скорост над канализационен отвор, който явно не се оказа заварен както би трябвало. Заради въздушната бликам капакът безусловно се изстреля в шасито на болида и нанесе големи провали. На места екипът на самия Ръсел също беше прокъсан от силата на удара.

Ръсел в Баку: Почувствах по какъв начин ударът мина през тялото ми

Организаторите прекъснаха свободната подготовка, с цел да подложат на ревизия всички 300 шахти по уличното трасе в Баку. Разбира се, Кими Райконен значително изрази всеобщото неодобрение от случката, въпреки и да се стигна до публична позиция, съгласно която казусът на процедура е бил неоткриваем.

Льоклер и Ферари с огромен задатък пред Мерцедес във втората подготовка

„ Очевидно обстановката надалеч не беше идеалната за всички нас. Днес изглеждахме като аматьори”, съобщи 39-годишният финландец.

„ Изглежда всяка година някоя шахта се разхлабва или пък се случва нещо различен. Днес напълно не беше окей. От тях зависи да ревизират всичко и да ни уведомят по какъв начин стоят нещата. На уредниците е отговорността трасето да бъде в безупречен тип. За шанс никой не беше засегнат, само че този случай унищожи деня на всички. Феновете, които пристигнаха да гледат, също нямат мотиви да бъдат щастливи.”

„ Такова нещо не се случва за първи път. Да се надяваме, че в този момент ще е за последно”, добави Райконен.

Проследете целия завладяващ уикенд към Гран При на Азербайджан, 4-и кръг през сезона във Ф1, посредством директните излъчвания на DIEMA SPORT и онлайн на PLAY DIEMA XTRA. Квалификацията в събота, 27-и април, започва в 16 часа българско време, а надпреварата е ден по-късно, точно на Великден, от 15,10 часа.
Източник: gong.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР