Пилотът Мартин Стоянов от Враца се класира за финалите на

...
Пилотът Мартин Стоянов от Враца се класира за финалите на
Коментари Харесай

Мартин Стоянов от Враца се класира за финалите на селекцията на Джинета Джуниър /снимки/

Пилотът Мартин Стоянов от Враца се класира за финалите на селекцията на Джинета Джуниър, научи BulNews.
От 26-и до 28-и октомври, 60 от най-хубавите млади водачи от Англия, както и чужденци като Марти влязоха в надпреваха за стипендията на производителя на спортни коли Джинета – изцяло заплатен сезон в техния шампионат Джинета Джуниър. Селекцията се организира на пистата Блайтън Парк, благосъстоятелност на марката.
Шампионатът Джинета Джуниър е първата стъпва в автомобилната кариера на водачи като Ландо Норис, шампионката в W Series Джейми Чадуик и доста други експерти.
Марти бе най-младият в селекцията на 13 години, а останалите бяха на възраст сред 14 и 16 години. Младата вяра от Враца бе единственият без опит с колата – Джинета G40 Джуниър.
През първия ден водачите имаха фитнес и медийни проби, а най-после единствено 15 минути каране в които трябваше да впечатлят съдиите.
Марти нямаше никакви проблеми с фитнес теста, както и с медийния тест. Условията на пистата бяха сложни, а температурата ниска и с малко сцепление на пистата. Марти потегли на най-много и се завъртя, само че съумя да не изгаси колата. Това не го разколеба и той продължи да кара на лимита, като преминаваше толкоз покрай гумите които бяха сложени на шикана, че съумя да разкопчае една от страничните клипси на предния похлупак и всякога като спираше капака се вдигаше.
Този показ на храброст бе задоволителен да впечатли инструктора му Джеймс Келет и Марти бе един от 28-те водача, които продължиха във втория ден. Програмата бе същата – фитнес и медийни проби последвани от каране.
Този път изискванията на пистата бяха по-трудни и пистата бе мокра, само че Марти бе единственият водач, който не се завъртя и по-късно разбра, че е дал 4-то време. Това несъмнено му разреши да премине напред в селекцията, само че в идващия кръг за първите 4 той не бе определен. Това не бе огромна изненада, защото той бе най-малкият и некомпетентен играч, който ще има още доста шансове през идващите години, до момента в който стане на 16, с цел да завоюва огромната премия.
Важното бе, че инструкторите бяха впечатлени от неговата скорост и най-много надзор над автомобила. Въпреки, че Марти бе отчаян да не завоюва, тази селекция сподели, че той е измежду най-хубавите млади водачи и макар неналичието на опит и тренировки на писта, той може да компенсира със своя гений и увереност.
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР