Пилот получи забрана да лети, след като обезглави парашутист с

...
Пилот получи забрана да лети, след като обезглави парашутист с
Коментари Харесай

Пилот получи забранa да лети, след като обезглави парашутист с крилото на самолета си

Пилот получи възбрана да лети, откакто обезглави парашутист с крилото на самолета си. Той е наказан условно на 12 месеца затвор.

40-годишният Никола Гали е един от десетте парашутисти, които се намират на борда на самолета и един от двамата пасажери, които скачат от него на височина от към 4300 метра над околност покрай Тулуза през юли 2018 година Само 20 секунди по-късно се случва нещастието - Гали се сблъсква с едно от крилата на самолета, в резултат на което губи живота си.

Сега наказателният съд в Монтобан признава 64-годишния водач Ален С. за отговорен. Той е упрекнат в ликвидиране по несъобразителност, разясняват локалните медии, съобщи bTV. 

Midi-Pyrénées - асоциацията, която ръководи учебното заведение за парашутни скокове, в което работил Ален, би трябвало да заплати 20 000 евро санкция.

Пилотът разяснява пред съда, че случаят е „ нещастието на живота му “. Той упреква парашутиста, че се е отклонил от траекторията на полета си.

Френският вестник Le Parisien показва, че няма категорично изложение на маршрута, по който самолетът би трябвало да премине след скока. Според наказания към този момент водач парашутистите не са изпълнили добре скока си и не са се отдалечели задоволително от машината.

Председателят на съда в югозападна Франция счита, че главната причина за случая е неналичието на връзка сред жертвата и водача.

Според Ален, макар че Гали е умел парашутист с 226 скока, той даже не е трябвало да бъде на борда на самолета.

В съда излиза наяве обаче, че Ален е управлявал летателната машина с недействителен лиценз. Адвокатът на околните на жертвата дефинира дейностите на водача като " доста невнимателни и небрежни ".

Последвайте канала на
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР