Пилот от Нова Зеландия, обвинен за причинител за първото предаване

...
Пилот от Нова Зеландия, обвинен за причинител за първото предаване
Коментари Харесай

Уволниха пилот, донесъл в Тайван първия от месеци случай на COVID-19

Пилот от Нова Зеландия, упрекнат за извършител за първото предаване на ковид на локален гражданин в Тайван от месеци, е уволнен от самолетната компания Eva Air. Във вторник лицето, с което водачът е имал контакт, даде позитивен тест, което прекъсна продължителния интервал от 253 дни в островната страна без местен случай.

Оттогава много събития за Коледа бяха прекратени и държавното управление предложи хората да останат у дома по време на новогодишната нощ. Като цяло Тайван е записал единствено 777 инфекции и седем смъртни случая.

Смята се, че водачът се е заразил с ковид по-рано през декември, само че останал асимптоматичен. Всички, които се връщат на острова след полет, би трябвало да останат в карантина за три дни, само че не се тестват, в случай че не проявят признаци.

Без да знае, че е притежател на вируса, той траял да лети и съгласно известията кашлял по време на полет до Тайван от Съединени американски щати. Той дал позитивен тест за COVID-19 на 20 декември. Два дни по-късно Тайван откри първата си домашна зараза от месеци насам. Властите открили, че инфектираната жена е била в контакт с водача.

Властите глобиха мъжа с 300 000 тайвански $ (10 600 долара), тъй като не е заявил вярно контактите и дейностите пред длъжностните лица. От Eva Air обявиха, че водачът е бил уволнен поради нарушение на оперативните правила, в това число неносенето на маска в пилотската кабина.
Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР