Пилот на руски хеликоптер Ми-8, който се е противопоставял на

...
Пилот на руски хеликоптер Ми-8, който се е противопоставял на
Коментари Харесай

Украинското военно разузнаване съобщи за дезертирал руски пилот на хеликопер

Пилот на съветски хеликоптер Ми-8, който се е противопоставял на съветската инвазия в Украйна, е дезертирал по време на полет над украинска територия при скрито проведена специфична интервенция, се споделя през днешния ден в изказване на украинското военно разузнаване, представено от Франс прес.
Всичко по тематиката: Руската инвазия в Украйна 11642
„ Пилотът в този момент е в Украйна “, до момента в който „ другите двама членове на екипажа, които не са знаели за желанията му и не са се предали, са починали след кацането “, изясни Главното ръководство на разузнаването (ГУР) на Украйна.

ГУР показва, че се е подготвяло " с месеци “ за тази интервенция, откакто с него се е свързал съветският водач на име Максим Кузминов, който е изискал гаранции за сигурност, нови документи, парична отплата и заплащане.

Когато е получил опция, до момента в който е прелитал покрай границата, той отклонил хеликоптера, като е летял " на доста ниска височина " до посоченото място, " с цел да съобщи своя хеликоптер на украинските бойци ", показва ГУР, без да прецизират датата на интервенцията.

Според украинското военно разузнаване Кузминов е служил в 319-ти хеликоптерен полк на Военновъздушни сили на Русия, чийто щаб е в Приморието, в съветския Далечен изток, отбелязва Българска телеграфна агенция.

В същото време фамилията му е било трансферирано в Украйна и е " в цялостна сигурност ", написа украинското военно разузнаване.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР