Пилот на хеликоптер загина при катастрофа в Западна Канада, борейки

...
Пилот на хеликоптер загина при катастрофа в Западна Канада, борейки
Коментари Харесай

Пожарникар загина при катастрофа с хеликоптер в Канада

Пилот на хеликоптер почина при злополука в Западна Канада, борейки се с опустошителни горски пожари, съобщи Асошиейтед прес. Това е третият смъртен случай в редиците на противопожарната работа през последните няколко дни, до момента в който Канада претърпява най-тежкия си сезон на горски пожари.

Пилотът е бил единственият човек в хеликоптера, който се е разрушил в сряда вечерта покрай езерото Хейг в северозападната провинция Албърта. Полицията заяви, че починалият пожарникар е 41-годишен гражданин на Уайткорт.

Миналата седмица почина 19-годишна служителка на пожарната работа, откакто върху нея падна дърво в Ревелстоук, Британска Колумбия. В битката с огъня в събота почина 25-годишен пожарникар от Форт Лиард.

Много хора в страната се включват в борбата с тези извънредно сложни за потушаване горски пожари, защитавайки фамилиите си, своите общности и съграждани, сподели министър председателят Джъстин Трюдо и изрази страдание за трагичната гибел на тримата огнеборци.

Вчера следобяд в провинция Албърта бяха дейни 117 горски пожара. Седемнайсет от тях бяха отвън надзор. До момента хиляди пожари са изпепелили над 110 000 кв. км площи в Канада.
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР