Пилешкото месо е една от най-консумираните храни. Тя е и

...
Пилешкото месо е една от най-консумираните храни. Тя е и
Коментари Харесай

Как да познаем годното пилешко месо

Пилешкото месо е една от най-консумираните храни. Тя е и една от най-честите аргументи за хранителни отравяния заради консумация на развалено месо. За да сте сигурни, че ядете неразвалено и годно за консумация месо, вижте кои са признаците на развалено сурово и сготвено пилешко.

Проверете периода на валидност

Първото, което несъмнено би трябвало да извършите, е да погледнете датата на произвеждане и период на валидност, разказани на етикета. Ако се усъмните, е нужно и да вземете поради изискванията, в които сте го съхранявали. Недобрите условия също могат да скапват прибързано месото.

Използвайте сетивата си

Суровото прясно пилешко месо, което не е развалено, има напълно слаба лека миризма на трупно месо, което не значи, че е обикновено.

Разваленото пиле обаче има натрапчива миризма, неприятна, явно кисела и гранясала според от степента на изгниване. Цветът на годното за ястие пиле е розов, а на разваленото - сивкав, от време на време наследник.

Годното пилешко е хлъзгаво, свежо и влажно, до момента в който разваленото е покрито с леплив пласт, който остава по пръстите, написа az-jenata.bg.

Сготвено пилешко

Сготвеното пилешко може да престои 3-4 дни в хладилника. Ако не сте сигурни в положението му, още веднъж използвайте сетивата си. Неприятните миризми, изтънената текстура на месото, побелелият цвят или кафяв до сивкав са индикатори за разваленото сготвено месо.

Зеленият цвят и образувалите се плесени, несъмнено, са очевиден симптом, че месото е негодно. Вглеждайте се деликатно преди да консумирате. Ако хладилникът ви не съумява да поддържа нужната температура, вероятността месото да се скапе даже преди третия ден е огромна.
Източник: novinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР