Пилешката супа, която е една от най-често поднасяните на трапезата

...
Пилешката супа, която е една от най-често поднасяните на трапезата
Коментари Харесай

Разкриха голяма тайна за пилешката супа

Пилешката чорба, която е една от най-често поднасяните на трапезата гозби, си има много тънкости в приготвянето. Не всеки от нас съумява да я сготви феноменално добре по този начин, както могат занаятчия готвачите.

Може би и вие сте опитали безчет пъти, само че по този начин и не достигате до съвършената формула на съставките.

Знаете ли, че опитните готвачи си служат безусловно с хитрости и тънкости, когато изготвят поръчките ни? Това важи и за елементарната пилешка чорба, за която си мислим първоначално, че няма какво да й объркаме, само че след това се убеждаваме, че не е тъкмо по този начин.

Има една съставна част, която участва във всяко домакинство, само че мнозина от вас не помнят да я употребяват за пилешката чорба – елементарен грис. Той може да бъде царевичен или различен, какъвто обичате да похапвате.

Ето по какъв начин да си приготвите съвършената пилешка чорба:

Първо измийте, почистете и нарежете зеленчуците на ситно. Можете да ползвате моркови, чушка, лук, картоф и други. Сложете ги в тиган с похлупак и малко лой да се задушават за няколко минути.

След като омекнат, прибавете авансово свареното пилешко месо. Съветваме ви да го разкъсате на късчета, тъй че да ви е по-лесно да го похапвате в супичката.

Оставете да се задушават за още няколко минути. Вземете тенджера и в нея излейте към 3 литра бульон.

Нагрейте го, с цел да се получи по-бързо супата. Към течността прибавете 2-3 лъжици грис и бъркайте. Веднага ще забележите по какъв начин консистенцията на самия бульон се трансформира. Той ще стане доста по-плътен.

Към него прибавете задушените към този момент зеленчуци и месо и оставете да поври няколко минути. Поправете със сол и черен пипер на усет.

Ако сте привикнали да вършиме застройка на супата и не можете да минете без нея, предлагаме да добавите и няколко лъжици заквасена сметана. Крайният резултат е феноменално добър.

Имате съвършената пилешка чорба, сготвена за негативно малко време.

Идва ви да си оближете пръстите нали?

Нека ви е вкусно!
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР