Пиле, пиле, аз те знам, искаш зрънце да ти дам…Гостува

...
Пиле, пиле, аз те знам, искаш зрънце да ти дам…Гостува
Коментари Харесай

„Стършел“ гостува на ДЕБАТИ: Някой да е виждал публични финансови отчети от посолството на г-жа Митрофанова?

Пиле, пиле, аз те знам, искаш зрънце да ти дам…Гостува неделно на ДЕБАТИ.БГ
Преди да бъде открит ловът на малък дръпнат дивеч, стартира отстрелът на западни шпиони по нашите земи.

Преди повече от трийсет години социалистическите управници заклеймяваха като „ заплатен от Централно разузнавателно управление на САЩ ” всеки българин, който имаше смелостта и достолепието да каже нещо срещу Българска комунистическа партия, Живков и строя по микрофона на „ Свободна Европа ”, „ Дойче Веле ” или БиБиСи. Всеки несъгласен с партийната линия беше „ сътрудник на Запада ” и „ изменник на родината ”.

Три десетилетия сякаш живеем без управителната роля на една партия, сякаш повече от четвърт век и ние сме Запад, страна – член на Европейския съюз и на НАТО, а пък преследването на „ западни сътрудници ” продължава. Напоследък с още по-голяма неприязън.

Начело на хайката са ловните дружинки на „ възрожденците ” – на тях им бодат очите всички неправителствени организации, които си разрешават да работят в България и да имат мнение, по-различно от това на вожда Костадинов – Копейкин. Любителят на „ копейки и рубли ” не може да се помири, че има цивилен организации, сдружения и медии в България, чиято активност се подкрепя финансово от интернационалните фондации.

За Костадинов и сходните на него „ партриоти ” това са „ грантаджии ” – т.е. платени провокатори, проводници на западно въздействие, които за пари продават родината и обичайните български полезности. Целта – да развращават младежта, да трансформират славната история и пола на българите, да трансфорат народа ни в слугa на западните глобалисти…

Ето подобен лай се чува от „ партриотичните ” и „ възрожденски ” ловни роти по всеки образован българин, който се усеща част от европейската цивилизация и не се опасява да го съобщи. Правят се описи на цивилен сдружения, фондации и медии, чиито планове са финансирани от задгранични фондации, и тия описи се размахват изобличително пред обществото: „ Вижте националните предатели! ”

Какво ти тук изобличение? Че описите в никакъв случай не са били загадка – всяка интернационална фондация, която работи в България, по закон е длъжна да афишира обществено доклада за средствата и за финансирането си. И всяка го прави – къде тогава е абсурдът?

Защо думата „ грант ” да е мръсна дума? Средствата / ”грантове ”/ не се дават „ на четири очи ” и „ под масата ”, те се отпускат на планове – размерът им се разисква и приема от престижи и финансисти в управителни препоръки, зад всеки транш стоят подробни финансови доклади, с цел да няма злоупотреби със средствата.

Копейкинските „ възрожденци ” и техният волгински медиен сътрудник от БНР бъркат „ грант ” с „ подкуп ”. Едно са обществените средства от фондация „ Америка за България ” и напълно друго „ взятките ” в енергетиката, раздавани за политическо и икономическо въздействие от „ Газпром ”, „ Россатом ” или „ Лукойл ”.

Или от посолството на госпожа Митрофанова. Някой да е виждал там обществени доклади?

Няма и да види. Нито пък ще чуе за такива „ практики ” от микрофона на борци против западното въздействие като Петър Волгин, който по няколко пъти седмично жигосва западните „ сътрудници ”, само че и дума не отваря за съветските, тъй като би трябвало да стартира от себе си. Че не беше ли той първият, който отиде преди време в Крим да похвали съветската анексия – на чии разходи? Че не беше ли той част от екипа на първокласното проруско списание „ Аспекто ”, което криеше адреса и издателя си, а също и средствата, с които се финансираше? Че не е ли Волгин основният рупор на пропутинската агитация в България? И на всичкото от горната страна употребява за тая агитация микрофона на националното радио. А пък Съвет за електронни медии, комплектуван най-много от безлични дами, се прави, че не го чува.

Неотдавна водачът на „ Възраждане ” се закани, че като пристигна на власт, ще отвори лагери за превъзпитание. Сега се заканва, че в един нов парламент ще прокара закон, с който да забрани активността на задграничните фондации в България.

В коя страна са неразрешени фондации и неправителствени организации?

Само в Путинова Русия. За да няма друго мнение, различно на държавната агитация.

Назад към тоталитаризма – натам ни водят всичките тези „ патриоти ”, които през днешния ден ловуват „ западни шпиони ” и облайват всичко европейско и демократично.

М.Вешим
Източник: debati.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР