Пикът още не е дошъл, той ще донесе по 70

...
Пикът още не е дошъл, той ще донесе по 70
Коментари Харесай

Проф. Кунчев разкри кога идва пикът на Омикрон у нас

Пикът още не е пристигнал, той ще донесе по 70 000 новозаразени дневно действителна заболеваемост и ще пристигна идната седмица с тези ограничения. Това съобщи за " Твоят ден "  математикът от Българска академия на науките проф. Огнян Кунчев. 
Всичко по тематиката: Омикрон - новият коронавирусен вид 595
Според него оповестената публична заболеваемост би трябвало бъде умножена по 5, с цел да се получи същинската. Средно в този момент за 7 дни заболеваемостта е 8500 души дневно, значи, че дружно със скритата заболеваемост е около 45 000 общо. 

По думите му лекото протичане на Омикрон приспива бдителността на хората. " Ваксинационното покритие е 27-8% за 6,5 млн. души. Около 98% са позитивните проби на Омикрон. В началото имахме омесване на два разновидността - Делта и Омикрон ", разкри той. И сподели прогноза, съгласно която без ограничения близо 40 000 души ще бъдат приети в болница, 5600 ще имат потребност от реанимация, а 2100 души ще починат. 

" Това е оптимистична прогноза, при високо имунизационно покритие. При нашето движение на имунизация цифрите могат да бъдат умножени по две ", уточни проф. Кунчев. 
Всичко по тематиката: Омикрон - новият коронавирусен вид 595  Липсата на Коронавирус зона в Благоевград води до по-висока заболеваемост Липсата на Коронавирус зона в Благоевград води до по-висока заболеваемост  Микробиолог: СЗО чака възникването на още по-заразен и още по-безопасен вид на ковид Микробиолог: СЗО чака възникването на още по-заразен и още по-безопасен вид на ковид  Доц. Киров: Ще се появи още по-заразен вид на ковид Доц. Киров: Ще се появи още по-заразен вид на коронавируса
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР