Пикът на разпространяването на коронавируса се очаква до 10 -

...
Пикът на разпространяването на коронавируса се очаква до 10 -
Коментари Харесай

Три варианта били разработени за отбелязване на Гергьовден

Пикът на разпространението на ковид се чака до 10 - 15 дни. Сега е времето да покажем, че сме дисциплинирана нация. Това съобщи министър председателят Бойко Борисов на брифинг в Министерския съвет след среща в Синодалната палата с патриарх Неофит и с митрополитите от Светия синод. 

" Ако всичко мине наред по Великденските празници и покажем самодисциплина, да можем да отворим по проведен ред парковете и планините към огромните градове, с цел да може хората да поемат въздух ", добави министър председателят.

Вече са три разновидността за отбелязването на Гергьовден - 1.) " Ако нещата са добри; 2.) Ако не са добри; 3.) " Ако са доста неприятни и сме изпуснали обстановката ", обясни още той

" На 30 април още веднъж ще се водят диалози с министъра на защитата кой от трите разновидността ще се предложи на хората за 6 май и за парада. Ситуацията ще покаже, докторите, бързите проби и проучванията ще покажат ", сподели още Борисов.

Междувременно, стана ясно, че пазарите, където се нарушават предписанията за противоепидемични мерки ще бъдат затворени, до момента в който " не си създадат ред, както в магазините и веригите - с пропускателни пунктове на влизане и излизане. ", сподели Борисов

" Наредил съм на Младен Маринов, там, където не се основава ред, да ги затварят незабавно. Умоляваме да се съблюдава ред и внезапно отиват и се накачурват всичките, все едно ще свършат ябълките. За да разхлабим ограниченията, би трябвало да станем по-дисциплинирани ", сподели още премиерът. 

Вътрешният министър Младен Маринов съобщи, че ограниченията, които е разпоредил министърът на опазването на здравето, са в действие, а Министерство на вътрешните работи следи за тяхното съблюдаване.

 
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР