Пикът на кривата е в средата на февруари. Той ще

...
Пикът на кривата е в средата на февруари. Той ще
Коментари Харесай

Математикът Огнян Кунчев:Пикът ще е в средата на февруари

Пикът на кривата е в средата на февруари. Той ще доближи 63 хиляди души. Включваме вътре и тези, които не демонстрират никакви признаци. Това е в случай, че никакви ограничения и локдауни не са въведени. Ще се разболеят към 3,5 млн. души до май месец. Това предвижда пред Bulgaria ON AIR математикът от Българска академия на науките проф. Огнян Кунчев.

 

" Когато имаме 3 милиона инфектирани при никакви ограничения, ще имаме 40 хиляди приети в болница. А от реанимация ще имат потребност 5600 души. Ще починат 2 100. Устройва ли ни това? Това е цената “, предизвести той.

Според изчисленията му при цялостен локдаун кривата ще падне след десетина дни, само че откакто се провиснал ограниченията, тя отново ще се качи. Математикът посочи, че тези 3 милиона и половина или би трябвало да се имунизирани с бустерна доза, или да изкарат вируса. Ако се имунизират, кривата на заболеваемостта ще се понижи.

Според него частичните ограничения дават резултат: " Въпросът е до каква степен те ще бъдат съответни и дали ще би трябвало да бъдат усилвани. Предупреждението на всички специалисти е, че болестта се популяризира бързо. Болшинството случаи го прекарват леко, само че в един миг ще стигне до тези, които не го прекарват леко. Трябва да помислим за хората с имунокомпрометирана система “.  

По думите му Европейският център за предварителна защита и надзор на заболяванията споделя, че от всички заболели от Омикрон 1.14% са били приети в болница, 0.16% са се нуждаели от интензивно легло, а 0.06% са умряли.

" Сдържащите ограничения забавят процеса и дават опция да се имунизираме. Но те не го стопират. той отново ще пристигна. Тук е, до момента в който не пристигна лятото. От май месец идва летният сезон, когато заболеваемостта ще спадне. Болниците няма да устоят, в случай че има 40 хиляди приети в болница. Но когато затегнем ограниченията, тогава те ще устоят “, изясни още проф. Огнян Кунчев.

" Омикрон е имунизация. Просто по-леко изкарване на болестта. То служи като щит против другите разновидности “, счита математикът.
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР