Пикът на грипа ще е в средата на февруари, показват

...
Пикът на грипа ще е в средата на февруари, показват
Коментари Харесай

Математик: Пикът на грипа ще е в средата на февруари

Пикът на грипа ще е в средата на февруари, демонстрират анализите на математикът от Българска академия на науките проф. Огнян Кунчев.

Възможни са разнообразни сюжети за точната дата на пика, само че разликата сред тях е едвам няколко дни. В първия, пикът е на 10 февруари. При него дневно ще се разболяват по 35 000 души дневно, предава bTV.

Вторият сюжети е 3 дни по-късно, като в този случай изчисленията сочат, че болните дневно ще скочат до 40 000. Прогнозите обаче са без въвеждането на спомагателни ограничения като грипна почивка за всички възпитаници.

За 10 дни грипът поваля цялото семейство на Мира Денишева, а при шестмесечният ѝ наследник се стига до затруднения.

След обзор в неотложния кабинет на болничното заведение детето е пренасочено за лекуване към отделението, което е цялостно.

„ От две седмици почти стартира повишение на заболеваемостта, с типичните грипни признаци, с затруднения, че и доста гърчове при високи температури, бронхопневмонии “, споделя педиатърът доктор Антоанета Камберова.

Пикът на грипната вълна занапред следва, демонстрират математическите модели, които използва професор Огнян Кунчев от Българска академия на науките:

" Два или три най-много вероятни сюжета, при които пикът е към средата на февруари - 10 февруари, като максимума в пика ще имаме доста инфектирани. Те ще са към 35 000 души дневно “, изясни математикът.

Доста бързо, много бързо – там в пъти понижава по-бързо, тъй като това един коефициент в уравнението, който имаме, който е най-решаващият.

Прогнозите са, че след средата на месеца заболелите ще стартират да понижават, само че заболели ще има чак до април въпреки и случаите да са към този момент напълно малко.
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР