Пикът на грипа се очаква към средата на месец януари.

...
Пикът на грипа се очаква към средата на месец януари.
Коментари Харесай

Ангел Кунчев предупреждава, че пикът на грипа ще е през януари

Пикът на грипа се чака към средата на месец януари. Това съобщи пред БНР основният държавен здравен контрольор доцент Ангел Кунчев.

Той посочи, че все още заболеваемостта е по-ниска от тази през предходната година. По думите му има известно закъснение от седмица-две. Кунчев разясни, че са регистрирани случаи и на грип вид А, и на грип вид Б.

Главният държавен здравен контрольор уточни, че през последните години се регистрира засилен интерес към противогрипните ваксини . Той увери, че всички ваксини, които страната е осигурила за хората над 65 години, ще бъдат използвани.

Кунчев акцентира, че към нас продължава да има и Covid. Той посочи, че в 95% от случаите при хора с положително общо положение болестта минава много по-благоприятно в сравнение с преди 2 години. Здравният контрольор поучава да се заобикаля контакт с заболели и да се носи маска, където там скупчване на хора.

Той бе безапелационен че, в България няма проблем с коклюша . От началото на годината имаме единствено 19 случая и сме доста надалеч от трагичните числа, разясни Кунчев.
 Букет от вируси ни нападат
Букет от вируси ни нападат

Грипът удря възрастните, а коронавирус - децата
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР