Пикът на епидемията се пренесе от Азия в Европа и

...
Пикът на епидемията се пренесе от Азия в Европа и
Коментари Харесай

Българка в Ухан за китайския и европейския начин на изолация

Пикът на епидемията се придвижи от Азия в Европа и разликата в метода за справяне с рецесията на двата континента става все по-видима. Наша сънародничка се оказа в огнището на болестта и в Китай, и в Германия и претърпя карантина на два континента.

Да живееш в изолираност - това е нещо, което студентката Преслава Пешкова познава добре. Българката е на специализация в Ухан сега, в който пламва епидемията от COVID-19. Там остава затворена две седмици - през втората, без въобще да излиза, с храна, доставяна до вратата й.

Връща се в Германия, където две седмици е под карантина в казарма, преобразена в хотел и има право да излиза единствено за малко пред постройката. Как китайците и европейците одобряват изключителното състояние.

Преслава Пешкова, студентка в Щутгарт: И там можехме да излизаме на открито, само че по улиците беше в действителност празно, хората съблюдаваха съвета на държавното управление. Докато в Щутгарт хората не одобряват насериозно нещата. Излизат на открито, не носят маски, не съблюдават отдалеченост, изпързват публичен превоз, пазарят.

В Щутгарт Преслава даже става обект на тормоз поради маската си.

Преслава Пешкова, студентка в Щутгарт: Преди 4- 5 дни може би, излязох с маска, нямаше никой различен с маска, с изключение на мен и ми се случи на няколко пъти да ми крещят в лицето " Корона! Коронавирус! " Дори ми се изкашляха два - три пъти. Отделно, където и да вървя, хората ме зяпат и то грозно зяпане! "

Къде се чувствахте по-засташена?

Преслава Пешкова, студентка в Щутгарт: Тук. Защото даже аз да съблюдавам тези ограничения, има заплаха, излизайки на открито да се запася с артикули, аз да се заразя, тъй като другите не ги съблюдават - не носят маска да вземем за пример или не носят ръкавици или не съблюдават отдалеченост. Дори аз да желая да спася себе си, не мога.

Неспазването на рестриктивните мерки Преслава си изяснява освен с лекомислието на европейците, само че и с метода на управляващите, които са оповестили, че е евентуално да се разболеят към 70% от популацията. Тя припомня, че за разлика от Китай, Европа няма ресурса да строи лечебни заведения, да активизира голям брой лекари и да лекува огромен брой пациенти по едно и също време.

Преслава Пешкова, студентка в Щутгарт: Мисля, че ние сме много капризни в Европа, защото имаме доста повече благоприятни условия и сме привикнали на разкош, до момента в който хората в Китай са по-скромни и се задоволяват с това, което им се дава и те мощно имат вяра, че държавното управление прави всичко допустимо, с цел да им помогне и няма да ги остави в потребност.

Като човек, прекарал повече от месец затворен сред четири стени, Преслава поучава хората да си намерят занимания, до момента в който са вкъщи, с цел да оползотворят, а не да пропилеят времето - да вземем за пример, тя се е записала на онлайн курсове, прави извършения, чете книги, играе настолни игри.

Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР