Пикът на епидемията от новия коронавирус в Полша може да

...
Пикът на епидемията от новия коронавирус в Полша може да
Коментари Харесай

Полша очаква пик до дни, Унгария с най-много заразени за ден

Пикът на епидемията от новия ковид в Полша може да бъде след няколко дни, съобщи през днешния ден представителят на държавното управление Пьотър Мюлер, представен от Ройтерс.

" Изглежда, че в случай че поддържаме нашата дисциплинираност, има късмет повишаването на броя на инфектираните да доближи своя най-много през идните дни, след което последователно да стартира да се забавя ", сподели той пред публичната телевизия.

По-рано полският министър председател Матеуш Моравецки предвижда пикът на епидемията в страната да бъде през май или юни, отбелязва Ройтерс, представена от Българска телеграфна агенция.

По данни от през вчерашния ден в Полша има 5575 доказани случая на заразяване с ковид и 174 умряли.

Унгария записва най-големия дневен растеж на инфектираните с вируса, съобщи още Ройтерс, като се базира на управляващите.

През последното денонощие в страната са били доказани 210 случая. С това общият брой на инфектираните там е достигнал 1190.

Регистрирани са били и 11 смъртни случая. С това общият брой на умрелите в Унгария от ковид към този момент е 77.

Вчера унгарското държавно управление на премиера Виктор Орбан удължи за неопределен срок националната карантина за битка против вируса.

Днес Орбан сподели, че ограничаващите ограничения са забавили разпространяването на вируса, само че предизвести, че " същинският тест " следва.

По време на пика на епидемията Унгария ще има потребност от към 8000 апарата за обдишване, при изискване че в естествени времена разполага с почти 2000, означи министър председателят. /profit.bg/
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР