Пикът на COVID заболеваемостта е 40 000 души на ден.

...
Пикът на COVID заболеваемостта е 40 000 души на ден.
Коментари Харесай

Проф. Огнян Кунчев: Пикът на COVID ще дойде още в началото на декември

„ Пикът на Коронавирус заболеваемостта е 40 000 души дневно. Скритата заболеваемост демонстрира, че пикът отново ще бъде към 40 000 души дневно, само че ще пристигна доста по-рано - началото на декември, когато не се вземат ограничения. Ако се вземат ограничения, би трябвало да стане в този момент “. Това сподели пред телевизия Bulgaria On Air математикът от Българска академия на науките проф. Огнян Кунчев.

Според проф. Кунчев дневните стойности на инфектирани с ковид се движат към 300-400 случая дневно, само че без скритите случаи.

„ Ако включим и тях, би трябвало да ги умножаваме по 20 дневно. Ако умножим по 20, това са до 10 000 души дневно. Децата вървят на учебно заведение, на детски градини, това е главният фактор ", изясни математикът.

" Експертите би трябвало да се съберем и да решим стойностите. Като има скрити случаи, кое броим ние? Не са ни извикали, само че се събираме постоянно, имаме колекция с докторите “, сподели той.

Проф. Кунчев бе безапелационен, че Коронавирус не е изчезвал през лятото.

„ Не сме обръщали внимание, само че той си е съществувал от самото начало ", означи той.

Математикът напомни, че Коронавирус задейства скрити болести, а и през лятото е имало хора, които са умряли от инфекцията.

„ Бяха по 2 случая на седмица, което не е малко. Изведнъж се усилиха, станаха по 3-4 случая на седмица ", уточни той.

Проф. Кунчев изрази мнение, че 8000 имунизирани за 8 дни е дребен %.

" Ваксинират се хората, които си знаят към този момент уроците. 30 000 души на месец, това е малко, тъй като уязвимите случаи са значително повече. Навсякъде докторите пишат, че груповият имунитет към този момент се сменя от вид на вид. Слабо се респектира от предходните разновидности ", сподели още математикът.

Той се спря и на срещата сред Коронавирус и грип, която се чака през студения сезон.

" При предходните разновидности можехме да боледуваме и от Коронавирус, и от грип по едно и също време. Не може да боледуваш от два разновидността на Коронавирус по едно и също време. Като хванем слабия вид на омикрон, той пречи на други по-тежки разновидности да ни заразят. Това е нашето избавление. Трябва да сме признателни, че боледуваме от самото начало от омикрон ", сподели проф. Кунчев.
Източник: zdrave.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР