Пикът на безработните беше на 6 април, когато имаше 9

...
Пикът на безработните беше на 6 април, когато имаше 9
Коментари Харесай

Възможно е да има втора вълна на безработни у нас

Пикът на безработните беше на 6 април, когато имаше 9 000 регистрирани. Това сподели в студиото на „ Събуди се “ анализаторът от Института за пазарна стопанска система Петър Ганев.
„ Ако погледнем данните за публично безработните от началото на изключителното състояние – те са над 100 000. Имаме и 10 000, които са намерили работа в този интервал “, добави той.
Ганев изясни, че пикът съответствува с деня, в който бе оповестена и мярката „ 60/40 “. Това играе роля и над 100 хиляди души към този момент са се възползвали от тази алтернатива.
„ Част от терзанията ми са свързани с платените отпуски, тъй като те ще свършат. Другите са свързани с туризма, тъй като ние чакаме българите да го спасят. За курортите това би било невероятно, защото там съотношението чужденци – българи е 90% към 10%. Ще е доста мъчно за сънародниците ни да отидат на море през юли и август, в случай че те към този момент са употребявали своя заплатен отпуск “, добави Ганев.
Според него би трябвало да се внимава за възможното повишаване на безработицата, само че това зависи най-вече от възобновяването на стопанския развой в страната.
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР