Пикапите на Ford са едни от най-разпространените автомобили в САЩ,

...
Пикапите на Ford са едни от най-разпространените автомобили в САЩ,
Коментари Харесай

Да отидеш няколко пъти до луната с... Ford

Пикапите на Ford са едни от най-разпространените коли в Съединени американски щати, а този съответен образец от 2013 година е минал повече от 2 милиона километра. Ако би трябвало да бъдем точни, 2 092 147 километра и то без промяна на мотор. Това се равнява на съвсем 6 пътувания от Земята до Луната и назад. И до момента в който това звучи като налудничава концепция, то пикапът в действителност е минал толкоз километри, само че по пътищата в Америка. Историята е разказана в YouTube видео, което можете да видите по-долу, само че в случай че не ви се гледа, ще обобщим защо става дума в него.
 Да отидеш няколко пъти до луната с... Ford

Този F-350 е оборудван с 6.7-литров дизелов мотор и към момента разполага с мотора с който е излязъл от завода. Единствените промени по него са премахването на филтъра за твърди частици и " затапване " на EGR-а, малко след 157 хиляди километра.

 Да отидеш няколко пъти до луната с... Ford

Сменени са също три турбини и една скоростна кутия, а приблизително по към 240 хиляди километра са изминавани с един комплект гуми. Както и сами може да се досетите, постоянното обслужване играе значима роля и тук, а пикапът е посещавал сервиз на всеки 12 хиляди километра за промяна на масла, филтри и всевъзможни належащи поправки.



За седем годишния си живот, Ford-ът е минал през 12 смени на предното стъкло, четири алтернатора, три смени на ремъци, два акумулатора и едвам два комплекта накладки. Окачването също е ревизирано няколко пъти, а редът на четвъртата турбина наближава напълно скоро. Въпреки това, пикапът изумява с пробег и положението му не се приближава въобще до 15-годишните коли на по 160 хиляди „ действителни “ километри, движещи се по българските пътища.



Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР