Пикантните и пържени храни в комбинация с алкохол могат да

...
Пикантните и пържени храни в комбинация с алкохол могат да
Коментари Харесай

Кои продукти са несъвместими с алкохола

Пикантните и пържени храни в композиция с алкохол могат да причинят киселини и да влошат махмурлука на идващия ден, споделя гастроентерологът Сергей Вялов.

Не се предлага да пиете алкохол по едно и също време с пикантни или пържени храни, като пържени крилца или кюфтета. Тази композиция може да аргументи храносмилателни разстройства, киселини и да утежни чувството за махмурлук на идващия ден. Също по този начин не се предлага смесването на алкохол с газирани питиета като кола или газирана вода. Това може да аргументи киселини, рефлукс и стомашен дискомфорт , сподели Вялов.

Според лекаря би трябвало да избягвате да пиете алкохол с морски блага , изключително със стриди. Концентрациите на алкохол в кръвта могат да усилят излагането на тялото на токсични субстанции в нискокачествени или погрешно съхранявани морски блага.

Освен това Вялов предлага да се заобикаля комбинацията на алкохол с цитрусови плодове. Това може да аргументи и утежни токсичното увреждане на черния дроб.

По-рано наркологът Даниил Петров заяви, че алкохолът в композиция с десерти и сладкиши може да провокира тежък махмурлук. Според лекаря първо ще се разграждат източниците на глюкоза и едвам по-късно етилов алкохол.
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР