Пик на търсенето: Наемите нараснаха с над 10%. Търсенето е

...
Пик на търсенето: Наемите нараснаха с над 10%. Търсенето е
Коментари Харесай

Пик на търсенето: Наемите нараснаха с над 10%


Пик на търсенето: Наемите набъбнаха с над 10%. Търсенето е по-голямо от предлагането, вложители купуват здания.

Пазарът на наеми в столицата е извънредно деен, демонстрират данни на компания за недвижими парцели. Интересът към наемане на жилище нараства. Една от аргументите за това е растежът в цените на недвижимите парцели. В резултат доста хора вземат решение, че към този момент е по-добре да живеят чартърен, най-малко до момента в който приходите им не набъбнат, с цел да могат да си разрешат личен дом.

Повишеното търсене докара до повишаване на наемите с над 10 на 100. Но без значение от високите наеми търсенето надвишава предлагането. Ограниченото предложение на жилища и ниските равнища на безработица са съображение да чакаме растеж и през идващите месеци, разясняват от консултантската компания.

Има интерес от страна на вложители за покупка на цели здания за ръководство. Избират главно нови здания, където с композиция сред краткосрочни и дълготрайни наемодатели може да се реализира рентабилност от отдаване чартърен сред 3 и 5 на 100.

В България парцели купуват и българи, които живеят в чужбина, само че желаят да влагат парите си в родината. Те купуват първокласни парцели, които да отдават чартърен. Някои от тези жилища отдават чартърен краткосрочно, с цел да могат да ги употребяват, когато са в България. Други пък избират да имат дълготрайни наематели.
Източник: flashnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР