Пиеш бира и плащаш с олио - изобретението се прилага

...
Пиеш бира и плащаш с олио - изобретението се прилага
Коментари Харесай

Бира срещу олио продават в Мюнхен

Пиеш бира и плащаш с олио - изобретението се ползва в бирария в Мюнхен, която е намерила метод да се оправи с проблематичните доставки на олио след началото на войната в Украйна.

Ръководството на Мюнхенската бирария предлага на феновете на бирата литър от обичаната напитка за същото количество слънчогледово олио.

Бира за слънчогледово олио. Размяната се прави в мюнхенска бирария. Идеята се зародила, откакто заведението почнало да изпитва компликации с набирането на олио за готвене, а това сложило под въпрос предлагането на храна, като да вземем за пример обичаните шницели.

" В магазините може да се купуват единствено дребни количества. Когато ни трябват 30 литра олио на седмица, а имаме единствено 15, не можем да подготвяме шницели дълго време ", споделя шефът на бирарията Ерик Хофман, предава Българска национална телевизия.

Доставчиците не съумяват да обезпечат нужните количества, защото, с изключение на заведения, зареждат и заведения за хранене и търговци на едро.

" Кампанията е симпатична. Страхотна концепция. И получаваме евтина бира ", счита Мориц Балер, клиент на заведението.

Този клиент на бирарията купил 80 литра олио в Украйна по време на филантропична задача, които в този момент разменя за осем каси бира по случай за празненството за рождения си ден.

Литър бира в немските бирарии коства към 7 евро, до момента в който литър олио е на цена 4,5 евро.

Много бързо бирарията съумява да си набави 230 литра олио, само че задачата е най-малко 500 литра, с цел да може да обезпечи естественото действие на кухнята до края на годината.
Източник: trafficnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР