Пиеш бира и плащаш с олио - изобретението се прилага

...
Пиеш бира и плащаш с олио - изобретението се прилага
Коментари Харесай

В Мюнхен продават бира срещу олио

Пиеш бира и плащаш с олио - изобретението се ползва в бирария в Мюнхен, която е намерила метод да се оправи с проблематичните доставки на олио след началото на войната в Украйна.

Ръководството на Мюнхенската бирария предлага на феновете на бирата литър от обичаната напитка за същото количество слънчогледово олио.

Бира за слънчогледово олио. Размяната се прави в мюнхенска бирария. Идеята се зародила, откакто заведението почнало да изпитва компликации с набирането на олио за готвене, а това сложило под въпрос предлагането на храна, като да вземем за пример обичаните шницели.

"В магазините може да се купуват единствено дребни количества. Когато ни трябват 30 литра олио на седмица, а имаме единствено 15, не можем да подготвяме шницели дълго време ". - споделя шефът на бирарията Ерик Хофман.

Доставчиците не съумяват да обезпечат нужните количества, защото, с изключение на заведения, зареждат и заведения за хранене и търговци на едро.

"Кампанията е симпатична. Страхотна концепция. И получаваме евтина бира ", счита Мориц Балер, клиент на заведението.

Този клиент на бирарията купил 80 литра олио в Украйна по време на филантропична задача, които в този момент разменя за осем каси бира по случай за празненството за рождения си ден.

Литър бира в немските бирарии коства към 7 евро, до момента в който литър олио е на цена 4,5 евро.

Много бързо бирарията съумява да си набави 230 литра олио, само че задачата е най-малко 500 литра, с цел да може да обезпечи естественото действие на кухнята до края на годината.
Източник: dunavmost.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР