Пиерос Сотириу ще остане в “Лудогорец до отпадането от Шампионската

...
Пиерос Сотириу ще остане в “Лудогорец до отпадането от Шампионската
Коментари Харесай

Пиерос Сотириу остава в Лудогорец до отпадането от Шампионската лига

Пиерос Сотириу ще остане в “Лудогорец ” до отпадането от Шампионската лига. Той е поискал това. Днес българският отличник приема “Динамо ” (Загреб) в първи мач от третия прелиминарен кръг.

Мачът е от изключителна значимост, тъй като в жребия за плейофа през днешния ден от 13 часа спечелилият ще е подложен. 

“Ситуацията с Пиерос Сотириу е доста положителна. Той е огромен експерт. В професионалния живот всичко може да се случи. Подготвя се за мача с “Динамо ” и има голямо предпочитание да играе. Целият тим го почита. Информацията, която имаме за него, е положителна ”, завоалирано изясни всичко наставникът на “Лудогорец ” Анте Шимунджа.

В Кипър разкриха, че централният нападател към този момент е продаден на японския “Санфрече Хирошима ” и си потегля от Разград всеки един миг.

“Очаквам доста сложен мач. Играем у дома и се надявам футболистите да се жертват за нашия триумф. Факт е, че първият дуел не взема решение всичко, само че положителен резултат ще е от изгода за продължаването ни напред ”, сподели Шимунджа.

“Съгласен съм, че “Динамо ” ще е най-трудният ни противник от началото на сезона. Те са измежду доминантите на Балканите, с доста мощно показване на европейската сцена. “Динамо ” е доста първокласен тим, почитаме ги, тъй като знаем против кого се изправяме ”, сподели още Шимунджа.

“Защо “Динамо ” имаше проблеми с “Шкупи ”? Защото това е елиминационна фаза, в която играем с най-хубавите тимове в страните. Заради това не съм сюрпризиран, че македонците сътвориха проблеми на “Динамо ”. Но хърватите демонстрираха огромно почитание към тях, имаха компликации, само че продължиха напред ”, добави експертът. Бащата на Шимунджа е роден в Сплит, тъй че и той имал хърватска част.

Съставът на наставника на “Динамо ” Анте Чачич за мача е подготвен, като се имат поради проблемите с контузените. На вратата е Ливакович.

В центъра на отбраната до Лоритсен застава Шутало. На фланговете на отбраната са Ристовски и Любичич. Пред тях са вътрешните халфове Мишич и Адеми.

Атакуващите полузащитници ще са Менало, Иванушец и Оршич, а нападателят ще е Дърмич.

Това е обичаната скица на Чачич 4-2-3-1. В последния мач против “Истра ” на левия фланг на отбраната бе Петер Бочкай, само че поради неналичието на защитни качества ще се прибегне до “необхомото зло ” Любичич.

Твърдо отпадат контузените Теофил, Емрели, Шутал и Булат.

С проблеми с изключение на Бруно Петкович е и Лука Менало, само че става въпрос за крампи и евентуално ще бъде възобновен.

“Лудогорец ” ще играе още един мач с “Динамо ” (Загреб). Двата тима се паднаха в група “А ” на шампионата за юноши “Младен Рамляк ”.

На него ще бъде третият отбор на “Лудогорец ”, който би трябвало да играе в Североизточната “В ” група.

Двубоят сред двата тима е в петък от 19,30 часа.

Преди това “Лудогорец ” в четвъртък пък ще започва с мач против “Реал ” (Мадрид), който е от 17,30 часа българско време.

Последният мач от групата на разградчани е против “Рапид ” (Виена) в събота от 19,15 часа. При австрийците е българският вратар Марио Младенов.

В неделя са финалите, като първите в двете групи играят за купата от 12,30 часа, вторите - за трето място, третите - за пето, и четвъртите - за седмо.

В другата група са “Фламенго ” (Бразилия), “Макаби ” (Тел Авив), “Одензе ” (Дания) и “Удинезе ” (Италия). 

Кипърският национал Пиерос Сотириу ще оказва помощ на “Лудогорец ” до отпадането в Шампионската лига.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР