Пиер Гасли удължи своя договор с отбора на Алфа Таури

...
Пиер Гасли удължи своя договор с отбора на Алфа Таури
Коментари Харесай

Гасли остава в Алфа Таури и през 2021 година

Пиер Гасли удължи своя контракт с тима на Алфа Таури във Формула 1 с още една година, това бе доказано от водача и италианския отбор.

for 2021?

We'll drink to that!
— Scuderia AlphaTauri (@AlphaTauriF1)
След като направи своя дебют с тогава известния като Торо Росо тим в Гран При на Малайзия през 2017 година, французинът прекара цяла година във Фаенца през 2018 преди през 2019 да получи промоция в Ред Бул. В главния тим на „ Биковете “ Гасли прекара единствено половин година, след което бе върнат в Торо Росо по време на лятната пауза поради слабите си резултати като съотборник на Макс Верстапен.

След връщането си в Торо Росо обаче формата и резултатите на младия водач се усъвършенстваха и той записа своето първо класиране на подиума по време на лудото Гран При на Бразилия през предходната година. А най-големият му триумф досега пристигна в Гран При на Италия по-рано този сезон, когато той още веднъж се възползва от интервали с кола за сигурност и даже червен байрак и съумя да запише изненадваща и непредвидена победа.

Gasly + AlphaTauri = A perfect match
— Formula 1 (@F1)
„ Изключително съм благополучен, че ще продължа с тима на Алфа Таури още един сезон. Тази година върви доста добре и сме на път да запишем най-хубавия сезон в историята на тима. Усещам, че имаме доста добра връзка между тях и съумяваме да се възползваме от всички отворили се пред нас благоприятни условия, най-хубавата от които бе в Гран При на Италия. Да печеля моето първо съревнование във Формула 1 на „ Монца “ бе доста особено за мен. Ще дам моя най-много да оказа помощ на тима да се придвижи допустимо на първо време в колоната “, съобщи Гасли.

RACING FOR ALPHA TAURI IN 2021!
1 podium + 1 race win means we keep going with my boys at. I will give my very best to bring success to these guys. One more year in white! The best is yet to come.
— PIERRE GASLY (@PierreGASLY)
„ Доволни сме, че Пиер ще остане при нас още една година. Той е част от фамилията на Ред Бул от доста години и се надявам това да се резервира и отсега нататък. Откакто се завърна в тима през предходната година той демонстрира извънредно положителни и непрекъснати резултати, като черешката на тортата са подиумът му в Бразилия и успеха в Италия. Той е доста мощен душевен и постоянно демонстрира доста положително движение в неделя “ съобщи шефът на тима Франц Тост.

Самоличността на съотборника на Гасли към момента не е известна, като в битката за втория кокпит са актуалният му окупатор Даниил Квят, водачът на Ред Бул Алекс Албън, който е доста евентуално да загуби мястото си при Биковете, както и младият японец Юки Цунода, който се състезава във Формула 2 през тази година и другата седмица ще направи своя първи тест с болид от Формула 1.
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР