Пиер Гасли ще бъде пилот на отбора на Алпин във

...
Пиер Гасли ще бъде пилот на отбора на Алпин във
Коментари Харесай

Алпин потвърди привличането на Пиер Гасли

Пиер Гасли ще бъде водач на тима на Алпин във Формула 1 от началото на сезон 2023, новината оповестиха тимът и водача в часовете преди квалификацията за Гран При на Япония. Настоящият представител на Алфа Таури подписа дълголетен контракт, чиято точна дълготрайност не бе разкрита. 

В Алпин Гасли ще размени двукратния международен първенец Фернандо Алонсо, който разгласи при започване на лятната пауза, че ще премине в Астън Мартин следващата година. С привличането на Гасли основаният в Енстоун тим образува напълно френско дуо, защото другият водач на тима е Естебан Окон. Любопитно е, че Окон и Гасли не са измежду най-хубавите другари в падока, което дава предпоставки за прехвърчането на искри посред им.

Пиер Гасли направи своя дебют във Формула 1 с тима на Торо Росо в Гран При на Малайзия през 2017 година и се причисли към стартовата решетка за непрекъснато при започване на идната акция. През 2019 той получи шанса да премине в Ред Бул, където обаче прекара единствено половин сезон, преди да бъде върнат в Торо Росо за сметка на Алекс Албон.

След завръащнето си във Фаенца французинът сподели сериозен напредък, печелейки първия си подиум с второто си място в Гран При на Бразилия в края на 2019 година. През 2020 пристигна и неговият максимален досега триумф, когато той ненадейно победи в конкуренцията за Гран При на Италия с към този момент познатия като Алфа Таури екип. В Азербайджан предходната година той завоюва и третия си и за в този момент финален подиум, откакто финишира трети в безредното съревнование по улиците на Баку. 

Гледайте спорт на MAX с най-вълнуващите надпревари от MotoGP, WRC, NASCAR и Supercars, онлайн, единствено в ефира на MAX Sport.

Снимки: Gettyimages
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР