Пиер-Емерик Обамеянг заяви, че Арсенал е готов да отвърне на

...
Пиер-Емерик Обамеянг заяви, че Арсенал е готов да отвърне на
Коментари Харесай

Обамеянг: Арсенал може да отвърне на триото в атака на Ливърпул

Пиер-Емерик Обамеянг съобщи, че Арсенал е подготвен да отвърне на огъня с огън в събота, стартирайки дружно в офанзивата с Александър Лаказет и Никола Пепе при гостуването на Ливърпул.

Атомното три в предни позиции на мърсисайдци в лицето на Мохамед Салах, Садио Мане и Роберто Фирмино имаше общо 69 гола и 19 асистенции във всички шампионати през миналата акция и Обамеянг ги дефинира като „ едно от най-хубавите триота в света “. „ Както видяхме през миналия сезон, Ливърпул играе с трима в офанзива и го прави по отличен метод. Защо да не ги спрем? Мисля, че може да го създадем “, сподели убеденост габонският нападател пред Sky Sports.

„ Виждам доста прилики. Пепе и аз, ние сме бързи играчи, сходно на Мане и Салах, до момента в който „ Лака “ може да държи топката и е доста добър с крайници като Фирмино. Така че, да, може да се каже, че сме задоволително близо “. Пепе, който коства на Арсенал рекодните за клуба 72 млн. паунда, означи 22 гола и даде 11 асистенции за Лил предходната акция и Обамеянг чака с неспокойствие да види какво ще донесе той в офанзива, когато тримата с Лаказет са на терена.

„ Първо, той приказва френски, тъй че ще бъде елементарно за него да се приспособява и да играе с нас. Той стартира тренировки напълно неотдавна, само че е добре, че към този момент е с нас. Той започва положително. Миналият сезон той бе необикновен. Той ще ни донесе скорост и отличен свършек на офанзивите “. Включването на тримата в предни позиции ще докара до смяна в тактическата скица, само че Обамеянг няма терзания по отношение на прекосяването от централен нападател към роля на крилото.

„ Играл съм доста пъти по двата фланга в кариерата ми, тъй че съм привикнал. По-различно е. Когато си нападател, би трябвало да държиш топката и да бележиш голове. Когато играеш по фланга, би трябвало да тичаш и да защитаваш повече, в сравнение с в случай че си в центъра на офанзивата. Но това не е проблем “, приключи габонецът. /БГНЕС
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР