Пиер-Емерик Обамеянг се завърна в английското първенство и отново ще

...
Пиер-Емерик Обамеянг се завърна в английското първенство и отново ще
Коментари Харесай

Обамеянг се завърна в Англия

Пиер-Емерик Обамеянг се завърна в британското състезание и още веднъж ще играе в Лондон. Този път обаче 33-годишният нападател ще носи екипа на Челси. " Сините " го привлякоха от Барселона за 12 милиона евро. Бившият капитан на Арсенал подписа двугодишен контракт. Той ще носи екипа с номер 9 в новия си клуб.

" Много съм благополучен. Чест е да бъда част от този тим и нямам самообладание да стартира. Имам незавършена работа във Висшата лига, тъй че е вълнуващо да се завърна ", показа Обамеянг. Той прекара малко повече от половин година на " Камп Ноу ", откакто подписа с каталунците като свободен сътрудник през януари.

В Челси той ще работи с някогашния си треньор Томас Тухел, с който бяха дружно в Борусия (Дортмунд). След привличането на Обамеянг общата сума, която Челси даде за лятна селекция е над 270 милиона лира. Клубът имаше потребност от нападател, откакто това лято се раздели с Ромелу Лукаку и Тимо Вернер. 

Обамеянг няма да играе към три седмици. По-рано тази седмица той бе жертва на нахлуване в дома му в Барселона, а по време на случая му бе счупена челюстта. 

Гледайте спорт на MAX с всички най-вълнуващи мачове от испанската LaLiga, онлайн, единствено в ефира на MAX Sport 4.
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР