Пиер-Емерик Обамеянг премина от Барселона в Челси. Това стана буквално

...
Пиер-Емерик Обамеянг премина от Барселона в Челси. Това стана буквално
Коментари Харесай

ДРАМА: Челси уреди Обамеянг в последния момент

Пиер-Емерик Обамеянг мина от Барселона в Челси. Това стана безусловно в последните минути на трансферния прозорец нощес след трагична борба с времето по оформянето на документите му. 33-годишният нападател от Габон подписа контракт с лондонския клуб до лятото на 2024 година с алтернатива за още една. Той ще носи фланелката с номер 9.

Барса разгласи, че трансферната сума е 12 милиона евро. В каталунския клуб от Челси без пари идва Маркос Алонсо. През зимата на 2022 година Пиер-Емерик разтрогна контракта си с Арсенал и мина гратис в Барселона. За клуба от Каталуния той означи 13 гола в 24 мача. Обамеянг преди този момент е играл за Монако, Лил, Сент Етиен, Борусия Дортмунд.

" Много съм благополучен. Чест е да бъда част от този тим и нямам самообладание да стартира. Имам незавършена работа във Висшата лига, тъй че е вълнуващо да се завърна ", показа Обамеянг. Той прекара малко повече от половин година на " Камп Ноу ", откакто подписа с каталунците като свободен сътрудник през януари. В Челси той ще работи с някогашния си треньор Томас Тухел, с който бяха дружно в Борусия (Дортмунд). След привличането на Обамеянг общата сума, която клубът даде за лятна селекция е над 270 милиона евро. Клубът имаше потребност от нападател, откакто това лято се раздели с Ромелу Лукаку и Тимо Вернер.

Обамеянг няма да играе към три седмици. По-рано тази седмица той бе жертва на нахлуване в дома му в Барселона, а по време на случая му бе счупена челюстта.

Челси съумя да притегли и отбранителния халф Денис Закариа. Той идва от Ювентус чартърен, като " сините " имат опция да изплатят правата му против 30 милиона евро.
Източник: novsport.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР