Пиенето на три до четири чаши кафе на ден е

...
Пиенето на три до четири чаши кафе на ден е
Коментари Харесай

Пийте по три кафета на ден - помага, но не и с тортичка, не и ако сте бременна

Пиенето на три до четири чаши кафе дневно е обвързвано с изгоди за здравето във връзка с доста болести. Изводът е на учени, анализирали 218 изследвания за въздействието на кафето. Резултатите от работата на екипа, управителен от Робин Пул, експерт по публично здраве в английския Университет в Саутхемптн, бяха оповестени в английското здравно списание BMJ.

Такава консумация на кафе е обвързвана с 19% по-нисък риск от гибел от сърдечно-съдово заболяване, 16% - от коронарна болест на сърцето и 30% по-нисък риск от смъртност от инсулт. Установена е връзка сред потреблението на кафе и намаляването на риска от диабет вид 2, цироза на черния дроб, деменция и някои типове рак, в това число на простатата, на кожата.

Три или четири чаши кафе обаче не са потребни за безусловно всички. При бременните дами и при тези със забележителен риск от фрактури това не е целесъобразно.

Пиенето на повече от четири чаши кафе дневно не е обвързвано със здравословни проблеми, само че позитивния резултат от кафето понижава.

Всъщност не толкоз кафето, колкото захарта крие опасности за здравето. Лошото е, че постоянно то се употребява дружно с артикули, съдържащи рафинирана захар, нездравословни мазнини, предизвестява проф. Елисео Гулар от Johns Hopkins Bloomberg school of public health, представен от Би Би Си.

Намалява ли кафето хроничните болести и гибелта? Просто не знаем, дава отговор почтено той. Трябва ли лекарите да предлагат пиенето на кафе като превантивна мярка против болести? Трябва ли хората да стартират да пият кафе по здравословни аргументи? Отговорът и на двата въпроса е " Не ", дава отговор той.
Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР