Пиенето на повече от 1,4 л вода в рамките на

...
Пиенето на повече от 1,4 л вода в рамките на
Коментари Харесай

Пиенето на повече от 1,4 л вода за един час може да доведе до фатален край

Пиенето на повече от 1,4 л вода в границите на час може да има летален излаз, заяви " Дейли мейл ", откакто 35-годишна жена от щата Индиана в Съединени американски щати умря. Ашли Съмърс е изпила 2 л вода за 20 минути.

Центровете за надзор и предварителна защита на болесттите в Съединени американски щати излязоха със съвет да не се пият повече от 1,4 л вода в границите на един час. Това се равнява на към 6 чаши. Голямото количество вода може да докара на хипонатермия - недостиг на натрий. До сходно положение може да се стигне и при приема на прекалено много енергийни питиета и други течности.

Натрият е жизненоважен за организма. Той управлява кръвното налягане, както и положението на нервите и мускулите.

Липсата на електролитен баланс е рискова за мозъка.

Симптомите на предозиране с течности могат да бъдат повръщане, главоболие, комплициране, отмалялост, ниско кръвно налягане, тремор, гърчове.

Някои хора се нуждаят от повече течности - да вземем за пример бременните дами, занимаващите се с физически труд, както и пациенти, възстановяващи се от някои болести, написа Българска телеграфна агенция. 

Лекарите постоянно поучават да се пият повече течност в горещо време.

Някои експерти считат, че специалистът по кунг-фу Брус Лий е умрял след изпиването на прекалено много вода, провокирала мозъчен оток. През 1973 година една от версиите за гибелта му е била банкет на обезболяващи. Днес все по-често се постанова версията за хипонатермия.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР