Пиенето на кафе сутрин е ритуал за много хора, действа

...
Пиенето на кафе сутрин е ритуал за много хора, действа
Коментари Харесай

Ето какви са плюсовете и минусите от пиенето на кафе

Пиенето на кафе заран е обред за доста хора, работи ободряващо и има доста потребни свойства. За страдание и негативите не са малко. Ако сте буйни фенове на кафето, несъмнено доста пъти са ви казвали да се откажете. Ето плюсовете и минусите от пиенето на кафе:

Ползи от пиенето на кафе
Кафето съдържа антиоксиданти, витамини и минерали, както и няколко хранителни протеини. Изследванията демонстрират, че потреблението му понижава риска от някои болести като паркинсон, алцхаймер, диабет вид 2, камъни в жлъчния мехур, пристъпи на астма, понижава доста риска от развиване на сърдечно-съдови болести. и други
Хората, които пият по три до четири чаши кафе дневно е евентуално да имат повече изгоди за здравето, в сравнение с вреди, съпоставяне с тези, които не го обичат.
Кафето също е обвързвано с по-нисък риск от разнообразни типове рак. Учените са открили, че дамите, които постоянно пият черната напитка, е доста по-малко евентуално да развият негативен естроген-рецептор рак на гърдата. Особено в случай че пият по пет и повече чаши дневно. Кафето понижава заплахата и от други типове рак - рак на простатата и рак на черния дроб.

Негативни резултати
Макар и кофеинът да има позитивен резултат, несъразмерната му консумация може да има и отрицателни резултати. Те включват: бодърствуване, високо кръвно налягане, понижаване абсорбацията на някои витамини и минерали, като магнезий, цинк и желязо, стомашни киселини.
Кафето съдържа съставки, някои от които се появяват в резултат на процеса на печене. Сред канцерогените, получили от високите температури, са катрани, пиримидин, полициклични ароматни въглеводороди.
Кафето е измежду дърветата, които се обработват мощно с пестициди.
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР