Пиенето на кафе, противно на това, което се мислеше само

...
Пиенето на кафе, противно на това, което се мислеше само
Коментари Харесай

Какво става с тялото ни, ако спрем кафето

Пиенето на кафе, обратно на това, което се мислеше единствено преди няколко години, освен не е нездравословно за тялото, само че може да обезпечи голям брой изгоди за здравето като цяло, макар че както постоянно има изключения. Въпреки това, че е здравословна напитка, съгласно актуалните доказателства е доста елементарно да осъзнаете, че сте прекомерно чувствителни към него. Затова през днешния ден ще разгледаме какво може да се случи, когато се откажете от кафето, написа trafficnews.bg.

Качване на тегло

Обикновено хората, които откакто се отхвърлят от кафето, осъзнават зависимостта, която са имали към него. Всъщност кафето има капацитет да потисне апетита и за някои хора прекъсването на потреблението може да включва търсене на други по-малко здравословни други възможности, богати на захари или мазнини. Също по този начин стартират да търсят и други сладки други възможности и това може да докара до ненадейно нарастване на дневния калориен банкет.

По-добър сън

Кафето се откроява със своето наличие на кофеин и в действителност то постоянно е първият избор за тези, които желаят да задействат или разсънят тялото си всяка заран. Въпреки това, според от чувствителността, избрани количества кафе могат да трансформират качеството и количеството на ежедневния сън.

Главоболие

Друг кратковременен непряк резултат, който има наклонност да отзвучава прогресивно с течение на времето, е главоболие при лишаване на кофеин. Когато спрете да пиете кафе, равнищата на адреналин и допамин в организма понижават, а това са два невротрансмитера, които работят като естествени стимуланти.

Общ дискомфорт

Друг прочут кратковременен резултат, с изключение на главоболието, е виене на свят, меланхолия, тревога, бодърствуване, нервност, промени в настроението, тромавост и даже грипоподобни признаци. Отново, това са краткосрочни странични резултати, дължащи се на лишаване на кофеина. Тези признаци нормално ги има няколко дни, най-много до една седмица.

По-здрава усмивка

Известно е, че прекалено много кафе или даже дребни количества от него за дълго време могат да причинят оцветяване и увреждане на зъбния гланц заради високото наличие на киселина в тази напитка. След неговото прекъсване обаче зъбния гланц стартира последователно да се възтановява и да придобива естествения си бял цвят. Естествено, това няма по какъв начин да стане без ежедневна хигиена.

Загуба на антиоксиданти

В различен ред на нещата, отказването от кафе освен значи отвод от кофеина, само че и от други потребни субстанции в самото кафе, като антиоксиданти. Това също може да се отрази като цяло на положението на индивида в първите няколко седмици.

Релаксация и успокоение

И най-после, и постоянно според от самостоятелната персона, отводът от кофеина или най-малко намаляването на потреблението му може да докара до непредвидена спокойна обстановка. В тези случаи е повече от евентуално дневната доза кафе да е била прекалено висока, написа настоящо.ком

Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР