Пиенето на кафе може да бъде един от начините за

...
Пиенето на кафе може да бъде един от начините за
Коментари Харесай

С чаша кафе срещу възпаленията

Пиенето на кафе може да бъде един от методите за понижаване на възпалителни процеси

Кофеинът може да противодейства на възпаленията, които настъпват с възрастта, откри ново изследване. Значение оказват и единствено няколко чаши кафе дневно, твърди съавторът на изследването и професор по микробиология и имунология от Станфордския университет Марк Дейвис, представен от Live Science. Резултатите от проучването оферират да обяснят за какво хората, които пият кафе, са склонни да живеят по-дълго, в сравнение с тези, които не пият кафе, написа.

Самото изследване е протекло в няколко стадия. Първо учените са анализирали данните от проучване на повече от 100 души, което е имало за цел да изследва по какъв начин системите на организма се трансформират в процеса на стареене. Изследвани са кръвни проби от участниците, данни от здравната и фамилната история на всеки един от тях. Резултатите са посочили, че по-възрастните участниците имат по-високи равнища на инфекциозен протеин, наименуван IL-1 бета, спрямо по-младите участници. Нещо повече, измежду по-възрастните, тези с по-високи равнища на IL-1 бета са в по-голям риск от калциране на артериите и високо кръвно налягане спрямо тези, които са имали по-ниски равнища на този инфекциозен протеин.

За да се откри дали е налице причинно-следствена връзка сред IL-1 бета протеина и положения като високо кръвно налягане, откривателите са провели изследване и върху мишки. Учените са открили, че инжектирането на субстанции, които усилват производството на IL-1 бета протеин, провокира огромни инфектиране и хипертония, което поддържа тяхната концепция.

На втория стадий от изследването, учените са изследвали за какво някои възрастни хора демонстрират по-ниска интензивност на протеина IL-1 бета. Било открито, че точно те употребяват повече кофеинови питиета. Когато откривателите още веднъж разгледали кръвните проби, открили че тези с по-високи равнища на кофеин фактически демонстрират по-ниско активиране на протеина IL-1 бета.

Оказва се, че кофеинът в действителност предотвратява образуването на тези съединения, предизвикващи възпаления в клетките. " Това изобретение може да изясни за какво потреблението на кофеин корелира с по-ниско кръвно налягане ", декларира професор Марк Дейвис.

Изследователите означават, че понижаването на хроничните възпаления при по-възрастните може да попречи на редица свързани със старостта болести, в това число високо кръвно налягане, калциране на артериите и други сърдечно-съдови проблеми. Предстоят още проучвания, с цел да се потвърдят дефинитивно тези изказвания, както и да се разработят характерни медикаменти, които да противодействат на аргументите за тях.

Засега обаче пиенето на кафе може да бъде един от методите за понижаване на възпалителни процеси, които естествено идват с възрастта.
Източник: dunavmost.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР