Пиенето на чай не е полезно само при настинки. Проучване

...
Пиенето на чай не е полезно само при настинки. Проучване
Коментари Харесай

Чаша чай на ден намалява риска от Алцхаймер

Пиенето на чай не е потребно единствено при настинки. Проучване на китайски учени откри, че една чаша от топлата напитка на ден понижава риска от утежняване на когнитивната функционалност при възрастните хора.

При тези, които имат генетично влечение към заболяването на Алцхаймер, намаляването на риска се усилва до 86% , сочи проучването, представен от Psy Blog.

Особено забавно е, че не е имало значение какъв чай се пие: черен, зелен или различен. Единственият значим фактор, е чаят да е бил сварен от чаени листа.

“Въпреки че проучването е било осъществено върху възрастни китайци, резултатите може би важат за всички раси,” разяснява Д-р Фен Лий, водещият създател на проучването.

“Нашите проучвания ще имат значими последици за предотвратяването на деменцията. Въпреки всичко даже висококачествените лекарства против неврокогнитивни болести като деменцията не дават стремежи резултат, а и актуалните превантивни тактики за справяне с нея са надалеч от приемливи.”

Чаят е една от най-разпространените питиета в света. Данните от проучването допускат, че една елементарна и евтина смяна на дневната рутина като въвеждането на ежедневната чаша чай може съществено да понижи заплахата от развиването на нервно-когнитивни болести в по-късна възраст.

Редактор: Деница Райкова
Източник: expert.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР