Пиенето на чай е прекрасен навик, който е полезен за

...
Пиенето на чай е прекрасен навик, който е полезен за
Коментари Харесай

Отслабване с чай? Опитайте този и ще се изненадате от резулт...

Пиенето на чай е прелестен табиет, който е потребен за здравето, защото пази клетките от увреждане и понижаване риска от сърдечни болести. Чаят има и други изгоди, а учените настояват, че той въздейства ползотворно за събаряне на килограми и главно редуцира мазнините по корема.

Тези шест типа чай ще ви оказват помощ в битката за намаляването на телесните мазнини:

1. Зелен чай

Зеленият чай е един от най-известните типове и е обвързван с доста здравословни изгоди. Това също е един от най-ефективните чайове за намаляване, като съществуват съществени доказателства за това.

В изследване от 2008 година, направено в продължение на 12 седмици, 60 затлъстели участници е трябвало да съблюдават стандартизирана диета, до момента в който постоянно пият зелен чай или плацебо. Резултатите посочили, че хората, които пият чай са изгубили 3,3 кг повече от групата, която е била на плацебо.

Друго изследване открива, че хората, които консумирали дестилат от зелен чай в продължение на 12 седмици, са имали доста понижаване на телесното тегло, телесните мазнини и обиколката на талията спрямо контролната група. Това може да се дължи на обстоятелството, че екстрактът от зелен чай е с високо наличие на катехини – естествено срещащи се антиоксиданти, които могат да засилят метаболизма и да усилят изгарянето на мазнини.

Същият резултат се отнася и за матча – мощно съсредоточен тип прахообразен зелен чай, който съдържа сходни потребни съставки като елементарния зелен чай.

2. Пу Ер чай
Чаят Пу Ер е тип китайски черен чай, който е ферментирал. Често се предлага след хранене и има земен мирис, който става все по-силен с напредването на времето на предпазване. Някои изследвания демонстрират, че този тип чай може да намали кръвната захар и кръвните триглицериди. Също по този начин има резултати, които сочат, че чаят пу ер може да помогне за загубата на тегло.

В едно изследване на 70 мъже са били дадени или капсула дестилат от чай пуер, или плацебо. След три месеца тези, които одобряват капсулата пуер чай, са изгубили почти 1 кг повече от групата на плацебо. Текущите проучвания са лимитирани до дестилат от чай пуер, тъй че са нужни повече проучвания, с цел да се види дали същите резултати се отнасят до пиенето му като чай.

3. Черен чай
Черният чай е тип чай, който е претърпял по-голямо окисление от другите типове, в това число зелен, бял или улун. Окисляването е химическа реакция, която се случва, когато чаените листа са изложени на въздух. Това води до покафеняване, което предизвиква и присъщия мрачен цвят на черния чай. Предлага се в доста разнообразни типове, в това число известни сортове като Earl Grey и британска закуска.

Няколко изследвания са открили, че черният чай може да бъде ефикасен във връзка с управление на тежестта. Според едно проучване, направено измежду 11 души, пиенето на три чаши черен чай в продължение на три месеца доста усилва загубата на тегло и понижава обиколката на талията.

Някои считат, че евентуалният резултат на намаляване на черния чай може да се дължи на това, че е с високо наличие на флавони – тип растителни пигменти с антиоксидантни свойства. Установено е, че хората с по-висок банкет на флавони от храни или питиета имат по-нисък показател на телесна лой.

4. Улун чай
Чаят улун е обичаен китайски чай, който е сред зеления и черния чай във връзка с окисляването и цвета. Често се разказва със мощен плодов мирис и неповторим усет, като тези характерности могат да варират според от равнището на окисление.

Няколко изследвания демонстрират, че чаят улун може да помогне за понижаване на тежестта, като форсира метаболизма и изгаря по-бързо мазнините. В едно изследване 102 души с наднормено тегло или затлъстяване пили чай улун всеки ден в продължение на шест седмици, което може да е помогнало за понижаване както на телесното тегло, по този начин и на телесните мазнини. Изследователите считат, че чаят прави това посредством възстановяване на метаболизма и понижаване на мазнините в организма.

Друго малко изследване дава на мъжете или вода, или чай за тридневен интервал, измервайки метаболизма им. В съпоставяне с водата, чаят улун усилва енергийните разноски с 2,9%, еквивалентно на изгарянето на спомагателни 281 калории дневно.

5. Бял чай
Белият чай се откроява измежду другите типове чай, защото се обработва минимално и се събира до момента в който чаеното растение към момента е младо. Той има характерен усет – тънък, внимателен и леко сладостен. Ползите от белия чай са добре проучени и варират от възстановяване на здравето на устната празнина до заличаване на ракови кафези в някои изследвания с епруветки.

Въпреки че са нужни спомагателни проучвания, белият чай също може да помогне, когато става въпрос за намаляване и телесни мазнини. Проучванията демонстрират, че белият и зеленият чай имат сравними количества катехини, които могат да оказват помощ за ускорение на загубата на тегло.

Освен това, едно проучване в епруветка посочило, че екстрактът от бял чай усилва разграждането на мастните кафези, като в същото време предотвратява образуването на нови.

6. Билков чай
Билковите чайове включват накисването на билки, подправки и плодове в гореща вода. Те се разграничават от обичайните чайове, защото нормално не съдържат кофеин и не се вършат от листата на Camellia sinesis. Популярните сортове билков чай включват чай от ройбос, чай от джинджифил, чай от шипка и чай от хибискус.

Въпреки че съставките и наличието на билковите чайове могат да се разграничават доста, някои изследвания са открили, че те също могат да оказват помощ за понижаване на тежестта и загубата на мазнини, написа tialoto.bg.
Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР