Pibot е името на хуманоиден робот, разработен от Корейския институт

...
Pibot е името на хуманоиден робот, разработен от Корейския институт
Коментари Харесай

Корейци направиха робот, който пилотира реактивен самолет

Pibot е името на хуманоиден робот, създаден от Корейския институт KAIST, кадърен да пилотира съвременен реактивен аероплан. В същото време не е належащо да се вършат промени в архитектурата и устройството на пилотската кабина - височината на робота е 150 см. По време на полет Pibot решително управлява бордовите принадлежности и поддържа височина даже при сложни метеорологични условия. За да не се задълбочава в четенето на указания за полет, роботът просто ги запомня благодарение на езикови модели. Това това му разрешава да реагира при изключителни обстановки по-бързо от дипломиран водач.

Хуманоиден робот в пилотската кабина в действителност е опция на отдалечено ръководен безпилотен летателен уред. Когато един водач минава от един вид аероплан към различен, той би трябвало да се преквалифицира изцяло. В случая на Pibot това е задоволително, с цел да натиснете бутон -  роботът-пилот просто ще превключи на стремежи режим.

Като стратегии за образование на роботи откривателите употребяват методологията за работа с чат ботове, по-специално с ChatGPT. В момента те създават собствен личен модел за Pibot. Крайната цел е го научат да работи в рискови условия, недостъпни за индивида. Разработчиците възнамеряват да назначат Pibot да служи във военновъздушните сили до 2026 г.
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР