Пиър то пиър е сравнително ново понятие, което маркира формирането

...
Пиър то пиър е сравнително ново понятие, което маркира формирането
Коментари Харесай

Какви възможности предлагат пиър то пиър платформите

Пиър то пиър е относително ново разбиране, което маркира образуването на нова, съвременна архитектура в разнообразни стопански области. Трудно може да се откри подобаващ превод на български - една от опциите е от хората за хората, само че това подухва някои асоциации за по-отминали времена. Пиър на британски значи еднакъв, уеднаквявам се.

Как работи този модел - вижте във видеото!


При обичайна организация в осведомителните технологии да вземем за пример, услугите се дават чрез сървър, като той дава, а клиентите единствено употребяват. При пиър то пиър участниците в мрежова архитектура влизат в пряк контакт, с цел да разменят запаси. Те нямат потребност от сървъри, защото са по едно и също време и консуматори и доставчици.

В региона на финансите все по-видимо настава краудфъндингът или споделеното финансиране. Една от неговите вариации са платформите за пиър то пиър кредитиране. Те са извънредно всеобщи в Съединени американски щати и в някои по-развити европейски страни - Англия, Швеция, Холандия, Германия, Франция.

Свързват вложители с компания от небанковия финансов бранш, които дават заеми и се назовават оригинатори.

В България тези услуги се оферират от към три години. Посещаваме офиса на една такава платформа в София. Първата стъпка, с цел да се включите в играта е да си откриете акаунт. Може да го захраните с всички вероятни способи - банков превод или посредством превод на електронни пари.

Търговията не изисква особени знания и старания, съгласно оценката на специалистите човек се научава за към час. Както и при други типове вложения по-голямата рентабилност е обвързвана и с по-голям риск. Като избавителен пояс е гаранцията за назад изкупуване.Така се отстраняват неприятните последствия за вложителите при прекъсване на заплащането на заема. Основният риск е в друга посока. Самите вложители могат да търгуват между тях на второстепенен пазар. Там може да се осъществят спомагателни облаги и загуби. На този пазар може да се пласира и вложението, когато възникне незабавна потребност от евакуиране на средствата.

Българинът, несъмнено, е извънредно недоверчив към тематиката финансови измами и пирамиди. Свидетели сме на всеобщи банкови банкрути и всевъзможни фокусници, които се оказват елементарни мошеници. Затова казусът за доверието е основен в този отрасъл, откакто не липсват скептици, които се притесняват от нови финансови пирамиди.

Другото съществено терзание е, че пиър то пиър платформите не се следят от регулаторен орган. Надзора не е гаранция, само че въпреки всичко внушава успокоение, че някой въпреки всичко управлява. При това доста от тези платформи принадлежат на компании, регистрирани в други страни от Европейския съюз.

Пиър то пиър платформите се възприемат като цифрова конкуренция на банките. Те дават опция за рентабилност, която банките сега не могат да дадат. Същевременно обаче депозитите в банката са обезпечени от страната до 100 000 евро и при положение на банкрут ще бъдат възобновени. Докато при пиър то пиър вложенията са в действителност вложения - по-голям приход, само че рискът е за сметка на вложителя.
Повече по тематиката вижте от Стойчо Недев, бизнесмен и вложител, който гостува в студиото на Бизнес.БГ.
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР