Пианистката открива новата година с концерти в България и чужбина.На

...
Пианистката открива новата година с концерти в България и чужбина.На
Коментари Харесай

Виртуозната Мартина Табакова с поредица от концeрти

Пианистката открива новата година с концерти в България и чужбина.
На 11 януари ще се състои първият от тях – с влиятелния отбор “Софийски солисти ” и диригент Константин Добройков. Мартина Табакова и цигуларката Зорница Иларионова ( “Ансамбъл на годината ” 2019г. на БНР) ще показват на публиката в Централен Военен клуб красивия двоен концерт на Феликс Менделсон. Концертът е с вход свободен.
На 13ти януари следва концерт във връзка 145г. от рождението на Пейо Яворов в Чирпан, където пианистката и нейното клавирно трио ще изсвирят произведения от Шуберт.
От там изпълнителката се насочва към Мюнстер, Германия. По покана на българската общественост ще изнесе концерт дружно със фамилната си групировка Kalki’s Family, в която основни настоящи лица са Костадин Георгиев – КАЛКИ и техният наследник – Теодор Георгиев на ударни принадлежности. Събитието ще се организира на 21.01. в “Bennohaus ”.
Месецът ще приключи с благотворителен концерт на 29.01. в Национално музикално учебно заведение “Любомир Пипков ”, в който ще вземат присъединяване изтъкнати музиканти като Калки, Зорница Иларионова, Кристиян Чернев, както и изявени възпитаници на разнообразни принадлежности. Средствата ще бъдат предоставени на даровити деца, които да бъдат подкрепени в креативния им път.
Това начинание е подкрепено от НФК и програмата “Творчески стипендии ”.
След това стартира подготовката за концерта-спектакъл “60 обиколки към слънцето ”, в който също ще вземат присъединяване надарени деца от музикалното учебно заведение. Събитието ще се организира на 11 -ти февруари в Сити Марк Арт център.
Артистичният календар на Калки и Мартина Табакова може да следите в обществените мрежи (фейсбук):
https://www.facebook.com/kalkimartina
Източник: novinata.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР