Пианистката Надежда Влаева е новият носител на наградата „Музикант на

...
Пианистката Надежда Влаева е новият носител на наградата „Музикант на
Коментари Харесай

Надежда Влаева: „Музикант на годината“ е първата ми награда от България

Пианистката Надежда Влаева е новият притежател на премията „Музикант на годината“ за 2021-ва. Призът се дефинира с гласоподаване от слушателите на предаването за класическа музика „Алегро виваче“ на стратегия „Хоризонт“, а националната анкета беше извършена през януари и февруари 2022 година за 31-ви следващ път. 

поделя времето и живота си най-много сред Ню Йорк и Германия, само че не не помни българската сцена, както и българската музика. Тя е възпитаничка на Националното музикално учебно заведение „ Любомир Пипков “ и Националната музикална академия „ Проф. Панчо Владигеров “ в София, в класа на проф. Антон Диков, по-късно се усъвършенства при Лазар Берман, а от години гради сполучливата си кариера в Ню Йорк. Много деятелен и търсещ музикант, изкушен от по-нетрадиционния репертоар. 

Хората, дали своят вот за нея в допитването, подчертаваха впечатляващата реализация на компактдиска с ранни миниатюри от Панчо Владигеров, който тя записа в Лондон и по този начин показа доста сполучливо на музикалния свят българския класик. Той беше разгласен за един от най-хубавите албуми на 2021 година от влиятелни английски профилирани издания. След дълго неявяване от родната сцена Надежда Влаева се завърна с рецитал в камерната зала „ България “ на фестивала „Софийски музикални седмици“. 

Минути след края на церемонията  „Музикант на годината 2021“ в Първо студио на БНР Надежда Влаева гостува в предаването „Алегро виваче“. Чуйте диалога в звуковия файл.

Запис на галаконцерта „ Музикант на годината “ очаквайте на 7 юни, вторник, след новините в 21.00 ч. Видеозаписът ще бъде разполагаем от 8 юни в платформата „ Бинар “ на БНР и в обществените мрежи.  
Източник: front.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР