Пианистка от Русе е била измамена с над 400 долара,

...
Пианистка от Русе е била измамена с над 400 долара,
Коментари Харесай

Жена пострада от фалшива схема за доходи от биткойни

Пианистка от Русе е била излъгана с над 400 $, вложени в биткойни. От октомври Цветелина Петкова е без приходи, откакто поради ограничаващите ограничения завършила работата й на круизния транспортен съд по Дунав. Потърсила опция да изкара пари в интернет, където изобилства от оферти за бързи и сигурни приходи.

„ Попаднах на един човек, който дава обещание много положителни приходи. Джо Съливан се показва, американец от Тексас. Той предложи първо да заложа 100 $. На идващия ден в моето цифрово портмоне се появява сума от 1380 $. Това е за 24 часа. Но не можех да я изтегля ", споделя Цветелина Петкова.

Тя признава, че няма опит в копаенето на биткойни.

"Казвам: какъв е казусът? Той сподели: Трябва да внесеш още пари, още 300 $, с цел да можеш да си изтеглиш облагата. И аз помислих, внесох тези пари. Той след един ден още ми сподели в портмонето сумата от 10 000 $. И човек като види тази сума. Пак не мога да ги изтегля надлежно парите. Той сподели: Има такса за регистрация от 460 $. Внесете я, с цел да можете да изтеглите вашата облага. Тогава към този момент започнах да се усъмнявам, че е шарлатанин. И когато той разбра, че не може повече да измъква пари от мене, внезапно изчезна ".

Това е съвършеният механизъм за изплъзване на пари от хора, които нямат визия по какъв начин се търгува с кибервалути, призна в Сутрешния блок на Българска национална телевизия началникът на отдел Киберпрестъпност към ГДБОП комисар Владимир Димитров.

„ Измамниците не знаят граници в своето безсрамие да желаят пари. Огромна част от жертвите са излъгани заради своята доверчивост и неинформираност ", съобщи Димитров.

Заради превеждането на пари по сметки в целия свят тези закононарушения са доста сложни за откриване, само че не е и задача невъзможна.

За да ограничи измамите българският отдел си партнира с киберслужбите от целия свят.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР