Philip Morris International подчерта своите планове за навлизане в САЩ,

...
Philip Morris International подчерта своите планове за навлизане в САЩ,
Коментари Харесай

Достъпът до пазара в САЩ накара Philip Morris да повиши офертата за Swedish Match до $15,8 млрд.

Philip Morris International акцентира своите проекти за нахлуване в Съединени американски щати, като усили офертата си за придобиване на Swedish Match AB, оповестява Bloomberg.

Базираната в Швейцария тютюнева компания увеличи офертата си за шведския производител на никотинови торбички до 116 крони на акция от 106 крони преди този момент в ход, с който се надява да завърши поглъщането. Група хедж фондове се опълчиха на придобиването, стремейки се към по-висока оферта.

Swedish Match ще даде на Philip Morris огромна дистрибуторска мрежа в Съединени американски щати за други възможности на пушене като vaping (вейпинг), никотинови торбички и нагреваем тютюн. Philip Morris съобщи, че това е „ най-хубавата и дефинитивна “ оферта.

Повишената оферта е предхождана от договорката сред Philip Morris и Altria Group Inc. на стойност 2,7 милиарда $ за закупуване на американските права върху бизнеса на втория с нагреваем тютюнев артикул. Това дава на швейцарската компания опора в Съединени американски щати, до момента в който се пробва стреми към договорка със Swedish Match.

Philip Morris беше подложена на напън да усили офертата си за Swedish Match, защото хедж фондовете натрупаха дялове в шведската група, заяви Bloomberg предишния месец. През септември хедж фондът Elliott Investment Management усили каузи си в Swedish Match, трансформирайки се в най-големия самостоятелен акционер в компанията, което се преглежда като опасност за офертата за придобиване на Philip Morris.

Стойността на преразгледаната оферта възлиза на към 15,8 милиарда $, което съставлява награда от 52,9% в съпоставяне със междинната цена на акциите на Swedish Match през 30-те следващи сесии до 9 май - последният ден преди пазарните спекулации за допустима оферта за компанията.

„ Ние имаме вяра, че най-хубавата и последна цена в нашата преразгледана оферта за Swedish Match обезпечава доста безапелационна стойност за акционерите както на Swedish Match, по този начин и на Philip Morris “, акцентира основният изпълнителен шеф на швейцарците Яцек Олчак.

Производителят на Marlboro работи извънредно нападателно във връзка с придобиванията през последните години, като подписа поредност от покупко-продажби както в бранша на другите възможности на тютюнопушенето, по този начин и в бранша за отвод от тютюнопушенето.

Комбинираното нахлуване в IQOS бизнеса на Altria и Swedish Match може доста да укрепи бизнеса на Philip Morris и да проправи пътя ѝ за стартирането на други артикули в Съединени американски щати, като вейпинг устройствата. Компанията съобщи по-рано, че е отворена за по-нататъшни придобивания в Съединени американски щати.

Altria разгласи, че е получила заплащане от един милиард $ от Philip Morris за правата за IQOS, като се чака цялата трансакция по договорката да завърши до юли.

Базираната в Ричмънд, Вирджиния, компания, която продава Marlboro в Съединени американски щати, съобщи, че съглашението с Philip Morris ще ѝ даде повече еластичност при разпределянето на запаси към артикули без пушек. Altria от години се пробва да се разшири оттатък тютюна, само че среща компликации. Тя купи 35-процентен дял в Juul Labs Inc. през 2018 година, компания за вейпинг, само че по-късно трябваше да поеме спомагателни разноски от 4,5 милиарда $ върху инвестицията.

Altria показва, че към момента е ангажирана със тактиката си. Компанията завърши дизайна на два бездимни продукта, в това число подобен за затопляне на тютюн. Фирмата ще резервира контрола върху марката Marlboro, акцентира неин източник.
Източник: moreto.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР