Пхенян иска да разбере дали американският президент Доналд Тръмп е

...
Пхенян иска да разбере дали американският президент Доналд Тръмп е
Коментари Харесай

КНДР проучват притеснено възможността Тръмп да е луд

Пхенян желае да разбере дали американският президент Доналд Тръмп е " вманиачен ", съгласно почитан американски академик, който през последните години организира договаряния с представители на Северна Корея, оповестява The Telegraph.

" Те желаят да знаят дали е вманиачен... или това е просто игра ", разяснява Сузан ДиМаджио, шеф на мозъчния концерн на " Нова Америка " в изявление за Politico.

На срещи включващи Женева, Пхенян, Осло и Москва, севернокорейците са се съсредоточили върху " нестабилното държание " на президента и " те в действителност желаят да знаят каква е крайната му цел ", добавя тя.

Те се интересуват за проблемите на Тръмп в Съединени американски щати, в това число следствието за вероятни секрети съглашения с Русия и евентуалната опасност за неговото президентство. Питат се за държавния секретар Рекс Тилерсън, чудейки се дали това е игра на " положителното и неприятното ченге ".

В продължение на години ДиМаджио, която е профилирана в диалозите с разнообразни режими, и Джоел Вит, някогашен американски посланик, основат уеб страницата за наблюдаване на Северна Корея 38North и деликатно и безшумно беседват със севернокорейците за тяхната нуклеарна стратегия.

Двамата нарушават мълчанието си, вследствие на възходящата замяна на реплики и обиди и военната ескалация сред Съединени американски щати и Северна Корея с ръководството на Тръмп.

Анализаторите считат, че очевадните обиди подкопават по-ранния метод на Тръмп по време на обиколката в Азия, когато уточни, че вратата може да бъде отворена за диалози.

По-късно ДиМаджио заключи изявлението посредством собствен личен профил в Туитър: " Съединени американски щати би трябвало да преследват/изчерпват всички вероятни дипломатически благоприятни условия, с цел да предотвратят опцията за нуклеарна война с страна, която счита, че е в режим на оцеляване ", разяснява тя./news.bg
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР