/Пглед.инфо/ Многоцелевите бомбардировачи Су-34 вече могат да носят ракети Кинжал.

...
/Пглед.инфо/ Многоцелевите бомбардировачи Су-34 вече могат да носят ракети Кинжал.
Коментари Харесай

Западът в шок: Русия превръща стари гуми в оръжия

/Пглед.инфо/ Многоцелевите бомбардировачи Су-34 към този момент могат да носят ракети " Кинжал ". Стана известно първото сполучливо приложение. Освен това екипажът на Су-34 ще получи държавни награди. Времето и мястото на офанзивата, несъмнено, не се оповестяват.

Ракетата " Кинжал " е на въоръжение в Русия от 2017 година и за първи път е употребена против украинските въоръжени сили през март 2022 година И по-късно е употребена неведнъж.

Обичайният й притежател е изтребител-прехващач МиГ-31К. Или – бомбардировача Ту-22М3. Канадско-индийското военно издание Eurasian Times отбелязва, че съветските „ стратези “ Ту-160 също са били на линия за „ Кинжалите “.

Оборудването на Су-34 с хиперзвукови ракети може изцяло да промени хода на въздушната война. В последна сметка „ Патето “ се употребява необятно за удари въздух-земя и бомбардировки.

По-специално, на 24 август стана известно, че Су-34, употребявайки ракети Х-35, е унищожил украинския дивизион на системата за противовъздушна защита С-300: радиолокационна станция, център за ръководство и две пускови установки.

ТАСС

Ветеранът от Военновъздушни сили на Индия и авиационен специалист Виджайндер Тхакур счита, че консолидираното на „ Кинжалите “ в Су-34 може да докара до внезапно увеличение на потреблението им и появяването на нови проблеми за украинските въоръжени сили. В последна сметка, незабавно откакто МиГ-31К се издигна в небето, сирените започнаха да вият в цяла Украйна.

С появяването на Су-34, оборудвани с " Кинжал ", ще би трябвало да се афишира въздушна паника, когато се появят тези самолети.

Eurasian Times: Patriot и THAAD са безсилни против " Кинжал "

Хиперзвуковите ракети имат непредсказуема траектория и са неуязвими за стандартните ракети или системи за противовъздушна защита, даже за американските MIM-104 Patriot, THAAD и корабната бойна система Aegis.

Първият прочут пуск беше упоменатото потребление на 18 март против под земята оръжеен склад в региона на Ивано-Франковск. Друга известна офанзива беше провалянето на щаба на украинските въоръжени сили в бункер покрай Лвов през март тази година.

Гръцкият портал Pronews описа в детайли за това. Подземният надзорен център се е намирал на дълбочина 130 метра. Тук са служили към 300 души, в това число офицери и наемници от страните от НАТО: Съединени американски щати, Англия, Полша. Те се занимаваха с военни връзки.

ЦИПСО неведнъж е заявявал, че украинските системи за противовъздушна защита са прихванали или свалили „ Кинжали “, „ Искандери “ и ракети за системите С-400. Но, несъмнено, нямаше документални доказателства за това.

„ Кинжалът “ извършва противоракетна маневра и прави съвсем отвесен метод към задачата по време на последната фаза на своя полет, изяснява Виджайндер Тхакур. Това съвсем отстрани опцията системата за Противовъздушна отбрана да смъкна хиперзвукова ракета.

В същото време има доста доказателства за това по какъв начин Кинжал унищожава украински военни цели. На 9 март имаше една от най-големите офанзиви против военната и отбранително-промишлената инфраструктура на Киев, Харков и други градове.

В допълнение към „ Кинжалите “ са употребявани Х-101, Х-555, Х-22, както и зенитни ракети от системите С-300 - общо 81 боеприпаса от разнообразни типове.

В нощта на 15 против 16 май бяха унищожени обекти на територията на Киев (освен Кинжал бяха употребявани безпилотни самолети Геран-2 и Калибър).

В нощта на 5 против 6 август две военни летища в Староконстантинов (Хмелницка област) и Дубно (Ровненска област) бяха унищожени благодарение на „ Кинжалите “.

Тук са основани украински тактически бомбардировачи Су-24М, приспособени за крилати ракети Storm Shadow/SCALP.

На 11 август „ Кинжалите “, дружно с други оръжия, работиха на военното летище Жуляни в региона на Киев. След това даже прессекретарят на украинските военновъздушни сили полковник Юрий Игнат беше заставен да признае, че Русия може елементарно да създава минимум 100 нови ракети с огромен обхват всеки месец.

Русия измисли по какъв начин да " избие " спътниците на НАТО и украинските дронове

Украинците няколко пъти се пробваха да употребяват дронове, с цел да нападат съветски летища, където са ситуирани стратегически бомбардировачи. Руските водачи са измислили елементарен и грациозен метод да защитят самолетите си от непохватните офанзиви на Киев.

В обществените мрежи се появиха фотоси, на които самолети (включително Су-34) са окачени с автомобилни гуми. Такава отбрана не е лимитирана до фюзелажа, те могат да се видят висящи от капсулите EW на върховете на крилата.

Бивш офицер от Военноморски сили на Съединени американски щати, който избра да остане неизвестен, сподели пред EurAsian Times:

„ Гумите могат да попречат на основаното в космоса радарно наблюдаване със синтетична апертура, сериозно за ориентиране при всевъзможни метеорологични условия ".

" При проучване на връщания сигнал от радар със синтетична апертура (SAR) излиза наяве, че те не подхождат на предстоящата геометрия на самолета и състав на материала ", съобщи той.

Така насочваните от радари безполезни муниции стават изцяло безполезни.

Превод: СМ

Абонирайте се за новия ни Youtube канал: https://www.youtube.com/@aktualenpogled/videos

Абонирайте се за нашия Ютуб канал: https://www.youtube.com/@user-xp6re1cq8h

и за канала ни в Телеграм: https://t.me/pogled

Влизайте непосредствено в сайта https://www.pogled.info .

Споделяйте в профилите си, с другари, в групите и в страниците. По този метод ще преодолеем рестриктивните мерки, а хората ще могат да доближат до различната позиция за събитията!?
Източник: pogled.info

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР