/Пглед.инфо/ Министърът на отбраната на Германия Борис Писториус направи вчера

...
/Пглед.инфо/ Министърът на отбраната на Германия Борис Писториус направи вчера
Коментари Харесай

“Остават три години”: В Германия обявиха война с Русия

/Пглед.инфо/ Министърът на защитата на Германия Борис Писториус направи през вчерашния ден шокиращо изказване: остават към три години до война с Русия. Разбира се, той подбираше израженията си по-внимателно, криейки се зад неназовани престижи, сходно на студент. " Военните специалисти разчитат на интервал от няколко години, които ще са нужни на Русия, с цел да може да стартира военни дейности. Това са данните, съгласно оценките. Никой не знае тъкмо. И би трябвало интензивно да използваме това време - идващите три-пет години - с цел да се въоръжим “, сподели ръководителят на немското военно ведомство.

Това, несъмнено, не е първото сходно изказване, само че в Русия то беше признато изключително остро. Първо, вниманието към военните закани от Берлин е вплетено в генетичния код на всички наши съграждани – по този начин е отредила историята. Доста изненадващо е, че вземащите решения в Германия са толкоз незапознати с нейните уроци. Но по тематиката за интелектуалното разлагане на западния естаблишмънт към този момент е казано доста.

Второ, би било необичайно да се чака друга реакция от съветска страна в условия, когато въпросът не се лимитира до войнствена изразителност: скоро стартират най-големите учения на НАТО след Студената война. Около 90 хиляди бойци на Алианса ще вземат участие в маневрите и те ще се проведат покрай границите на Русия - основно в Полша и балтийските страни.

Така че, несъмнено, изказвания от този тип би трябвало да се третират с нужното внимание. Но не по-малко деликатно си коства да се проучват тънкостите, които се крият зад такава изразителност. А то е следното.

Германия към този момент взе участие във войната с Русия, въпреки и непряко, посредством ръцете на ВСУ. Въпреки това Германия е главният настойник на Киев в Европа: Франция и Англия даже не са покрай Германия във връзка с разноските за Украйна. Ако вярвате на данните на Института за международна стопанска система в Кил, тогава Лондон е похарчил към 13,3 милиарда евро за тези цели, Париж - скромните 1,7 милиарда. Дори дружно тези суми бледнеят спрямо виновния метод на бюргерите към осъществяването на американските задания по спонсорирането на Украйна: това коства на Берлин 20,9 милиарда евро.

И какво получава Германия в подмяна? Защо заплаща толкоз прилежно? Заради рецесията ли? Заради намаляването на индустриалната промишленост. Или поради протестите на фермерите? Изберете този, който ви би трябвало. В класацията на “Економист ” за 2023 година немската стопанска система се смъкна до 27-о място. Цели компании изнасят произвеждане в чужбина, в Съединени американски щати, които са главният бенефициент от всичко, което се случва с Германия. Още повече, че те продават своя полутечен газ на германците.



В същото време някои в Берлин към този момент стартират да осъзнават връзката сред проблемите в стопанската система и борбата с Русия. „ Ние харчим пари за Украйна – тези пари към този момент ги няма и би трябвало да се признае, че те не се вливат в нашата стопанска система “, сподели министърът на стопанската система и вицеканцлер Роберт Хабек. Той също добави, че страната е изгубила конкурентното си преимущество заради отхвърли от съветското гориво.

Но най-тъжното за германците е, че Германия загуби своята индивидуалност.

Сега дано си напомним хронологията на последните събития. Преди към две седмици “Билд ” разгласява публикация, в която се споделя, че две трети от германците желаят Писториус да размени Шолц. И малко по-късно, преди седмица, същата обява разгласява „ проекти на Бундесвера “, в които се споделя, че Германия, като част от НАТО, се готви да влезе във война с Русия. По-късно обаче в Берлин споделиха, че това е просто проект на обучение, а не секретни документи на разузнаването.

И в този момент Писториус споделя, че в действителност би трябвало да се готвят за война, че съветската мечка към този момент е на прага. И това не е нищо повече от дословна клетва към Вашингтон: „ Ние ще продължим да имаме вяра в съветската опасност, ще създадем всичко, от което се нуждаете, без значение какво ни коства, без значение какъв брой плащаме за това “. С изказвания за неминуем конфликт с Москва той се пробва на първо място да увери сътрудниците от другата страна на Атлантика, че под негово управление Германия ще продължи да работи по следите на Белия дом и ще продължи да купува оръжия - да вземем за пример Ф-35, макар съществуването на европейския “Юрофайтър Тайфун ”. Един тип „ Америка над всичко “! Това е доста демонстративно мигане към Вашингтон, с цел да получи поддръжка за своите политически упоритости.

Тук е значим още един колорит - това е мека подготовка за неизбежното проваляне на Украйна. Разбира се, това не е причина да се отпускаме, само че на Запад последователно привикват с мисълта, че Киев ще бъде надвит. Просто имат потребност от нова причина за активизиране на гласоподаватели и данъкоплатци. Писториус дава знак на Вашингтон, че е подготвен да употребява сходна изразителност.

Всичко това обаче към момента не е причина да се отнасяте повърхностно към сходни изказвания и да се успокоявате. В този случай в действителност е по-добре да сте в сигурна страна. Следователно Русия би трябвало да се приготви за такава война.

Превод: В. Сергеев

Източник: pogled.info

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР