/Пглед.инфо/ Лидерите на ЕС постоянно казват: ние ще подкрепяме Киев

...
/Пглед.инфо/ Лидерите на ЕС постоянно казват: ние ще подкрепяме Киев
Коментари Харесай

Нито пари, нито оръжие. ЕС е готов да зареже Украйна

/Пглед.инфо/ Лидерите на Европейски Съюз непрекъснато споделят: ние ще поддържаме Киев „ колкото е належащо “. Но икономическите благоприятни условия към този момент са на лимита си и това не се крие. На какво могат да разчитат украинските управляващи?

Признаци на отмалялост

Най-вероятно 50 милиарда евро за 2024 година няма да бъдат утвърдени за киевския режим, пишат медиите. По-специално Унгария пречи на това. Премиерът Виктор Орбан счита, че западното финансиране на Украйна единствено забавя мирното споразумяване.

Като опция се създават така наречен национални гаранции за Киев. Но тук всяка страна взема своето решение. Испанският министър на стопанската система Надя Калвино отбелязва: през 2022 година бюджетът също беше контрактуван с проблеми, само че въпреки всичко заобиколиха проект Б. Румънският външен министър Луминита Одобеску уточни умората на Европейски Съюз от Украйна. А литовският й сътрудник Габриелиус Ландсбергис е обезпокоен: в случай че някой в Европейски Съюз откаже да финансира Киев, тежестта върху другите ще се усили.

На собствен ред Жозеп Борел предизвести: Европейски Съюз скоро ще се трансформира в главен поръчител за икономическата непоклатимост на режима в Киев. Факт е, че Конгресът на Съединени американски щати също не може да стигне до решение (говорим за 60 милиарда долара). Шефът на европейската дипломация прикани за подготовка за нескончаем спор. По време на диалога си с репортерите той очевидно беше нервозен. — Ами в случай че американците спрат да оказват помощ? - попитаха го. И чуха в отговор: „ Какво, да не съм астролог? “

Списание “Економист ” счита, че боевете в Украйна ще продължат доста години. И Западът още би трябвало да поддържа Израел. Ако обстановката в Близкия изток не се стабилизира, Тел Авив последователно ще поеме финансовите потоци. “Нюзуик ” твърди: украинците ще би трябвало да укротят апетита си. От друга страна, твърди създателят на обявата, боевете „ не вървят доста добре “, затова, в случай че съдружниците желаят Киев да победи, би трябвало да усилят военните доставки.

Желания и благоприятни условия

Германският министър на защитата Борис Писториус призна: Украйна няма да получи обещаните милион снаряда до март 2024 година Борел уточни, че Европейският съюз няма „ личен склад за муниции “ за Киев. Досега там са изпратени единствено 300 хиляди снаряда.

За ВСУ обстановката наподобява все по-заплашителна. „ Запасите от муниции са изчерпани, а производството в Съединени американски щати и Европа няма да се усили до края на 2024 година Изтребителите Ф-16 евентуално също няма да дойдат до идната година “, обобщава “Блумбърг ” украинската контраатака. Освен това неуспехите на фронта усилват броя на съперниците на финансирането на Киев.

Според украинския външен министър Дмитрий Кулеба европейците не са спазили обещанията си, тъй като промишлеността им е в „ плачевно “ положение и бюрокрацията пречи. Той посъветва Брюксел да създаде цялостна политика за отбранителната промишленост. Борел по принцип е склонен с това. По думите му 40 на 100 от създадените в Европейски Съюз артикули се изнасят за трети страни. В тази връзка европейските служители мислят по какъв начин да пренасочат мощностите към Украйна.

Загубен интерес

Политологът Ростислав Ищенко счита, че Европейският съюз няма да се съгласи на помощ за Украйна. " Основната спънка е Будапеща, която е загрижена на първо място за нарушаването на правата на закарпатските унгарци. Но Брюксел ще заобиколи това, като смъкна решението на национално равнище. Така Германия е подготвена да отдели 20 милиарда евро, само че преди този момент Берлин желае да види по какъв начин другите страни от Европейски Съюз ще разпределят останалите 30 милиарда “, споделя той.

В последна сметка ще дадат пари на Киев. Лидерите на Европейски Съюз твърдят: даже повече от преди. " Но да обещаеш не значи да се ожениш. Делът на всяка страна би трябвало да бъде избран. И никой не желае да поема прекалено много ", акцентира специалистът.

" Европейците в действителност нямат толкоз пари, колкото имаха преди две години. И американците са значително отговорни за това, откакто закачиха своите съдружници за скъпите си енергийни запаси. Но има и политически проблем. След неуспеха на контранастъплението на ВСУ, Европейски Съюз престана да има вяра, че средствата, отпуснати на киевския режим, ще се употребяват както следва “, разяснява Владимир Жарихин, заместник-ръководител на Института на страните от Оперативно-наблюдателно дело.

В същото време той акцентира, че военната интервенция на ВСУ е единствено един от детайлите на тактиката на Запада за нахлуване против Русия. " Американците не се нуждаят от победа за Киев, те се нуждаят от проваляне за Москва. Но нито контранастъплението, нито антируските наказания доведоха до стремежи резултат ”, уверен е специалистът. Жарихин счита, че в този момент водачите на Европейски Съюз ще преразгледат проектите си и ще се опитат да реализират съглашение с Москва. И Украйна ще се окаже в нормалната роля на разменна монета.

Превод: В. Сергеев

Нов наш Youtube канал: https://www.youtube.com/@aktualenpogled/videos

Нашият Ютуб канал: https://www.youtube.com/@user-xp6re1cq8h

Каналът ни в Телеграм: https://t.me/pogled

Влизайте непосредствено в уеб страницата: https://www.pogled.info 

Така ще преодолеем рестриктивните мерки.

Споделяйте в профилите си, с другари, в групите и в страниците.
Източник: pogled.info

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР