ПГ „ВОЛЯ – Българските Родолюбци“ предлага Народното събрание да избере

...
ПГ „ВОЛЯ – Българските Родолюбци“ предлага Народното събрание да избере
Коментари Харесай

От Воля предлагат Симеон Найденов за шеф на КПКОНПИ


ПГ „ ВОЛЯ – Българските Родолюбци “ предлага Народното събрание да избере Симеон Найденов за ръководител на Комисията за противопоставяне на корупцията и за лишаване на нелегално добитото имущество.

Депутатите разясниха, че издигайки тази кандидатура, се водят от правилото, че за всеки значим пост като този би трябвало да има опция за избор и конкуренция на персони. Квалификацията и професионалният път на господин Найденов по неоспорим метод потвърждават, че с богатия си опит и персонални качества той може да способства за постигането на по-добри резултати при противодействието на корупцията.

Дариткова: Не сме обсъждали тематиката "бъдещ ръководител на КПКОНПИ "

Симеон Найденов е роден през 1951 година в село Белоградец, област Варна. Има над 35 години юридически стаж, заемал е длъжности, изискващи взимането на виновни и бързи решения, както за предотвратяването на закононарушения, по този начин и за разкриването на такива. Завършил е юридическото си обучение в Москва, а професионалната му кариера започва в структурите на Министерство на вътрешните работи във Варна. През 1998 година е вписан като юрист в Адвокатска гилдия.

От 2017 година е депутат в 44-то Народно заседание от политическа партия ВОЛЯ. Член на Комисията по правни въпроси и на Комисията по битка с корупцията, спор на ползи и парламентарна нравственос.

„ Посочените обстоятелства ни дават съображение да считаме, че препоръчаният претендент изцяло дава отговор на условията на член 8, алинея 2 от Закона за противопоставяне на корупцията и за лишаване на нелегално добитото имущество. Притежаваните от господин Симеон Найденов безспорни високи професионални и нравствени качества, висше юридическо обучение и дълготраен юридически стаж, са съществени причини да бъде препоръчан за заемането на висшата обществена служба - ръководител на Комисията за противопоставяне на корупцията и за лишаване на нелегално добитото имущество “, написа в претекстовете на предлагането на ВОЛЯ.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР